Un politist nervos

Eu vreau sa cred ca imi place sa incerc sa fiu obiectiv cat mai multicel cu putinta in a judeca orice. Pana acum nu am exprimat ceva negativ referitor la politisti decat cand m-am pregatit pentru examenul de obtinere a permisului auto si mi se parea ca logica prezenta in formularile multor intrebari si raspunsuri nu este prezenta. In rest, nu-mi amintesc sa fi spus ceva de rau despre dansii, pentru ca nu-mi place sa-mi insusesc pareri de la alti oameni.

Bine … nu mi s-a intamplat nimic rau sa fiu acum suparat si sa incep sa-i critic. Vreau doar sa spun cateva cuvintele despre UN politist de la circulatie.

Azi dimineata m-a trezit fluieratul puternic al unui politist care statea in intersectia din fata blocului in care locuiesc. Dupa ce m-am inviorat si am inceput sa fac treburi prin camera mi-am dat seama ca fluierul politistului se aude continuu si foarte tare. Si m-am uitat la el, de pe geam, vreo 10 minute. Mi-a dat impresia ca l-a inselat nevasta, cu vreo 20 de prieteni foarte buni cu el, si cu fostele 10 iubite ale sale tot in acelasi timp, si cu tot blocul etc. Era TURBAT. INJURA toti conducatorii auto care porneau putin mai greu de pe loc, sau pe aia care nu veneau spre intersectie foarte repede cand el gesticula si fluiera de parca arde pamantul.

Deci omul chiar INJURA soferii. Imi pare rau ca nu am camera foto/video sa-i fi imortalizat prostia. La un moment dat am coborat sa-mi duc ceva la masina, care era parcata langa intersectie si am vazut o faza super tare. Urmeaza o povestioara plictisitoare peste care se poate trece !

Desi era verde pentru cei care veneau perpendicular cu bulevardul, el i-a oprit sa-i lase sa treaca pe cei de pe bulevard. Totul normal, corect, legal, frumos. Cei de pe strada secundara respectau cuminti intai indicatiile politistului, dar el a plecat din fata lor si s-a dus vreo 10 metrii mai departe si exact in timpul asta s-a oprit din fluierat si le-a facut semn cu mana celor de pe bulevard sa treaca. Normal ca aia au trecut desi aveau rosu, ca le-a dat voie seful. Dar pentru ca la strada secundara in fata nu mai era nici-un politist vizibil si nu se auzea nici-un fluier, o masina care venea pe strada secundara , dar pe prima banda, care era libera a vazut doar verdele de la semafor. Si aceasta masina a venit exact cand le-a dat voie politistul celor de pe bulevard sa treaca … si era sa se loveasca trei masini cu aceasta rebela , dar au oprit toate la timp.

Ideea e ca nu puteam intelege de ce 30 de minute omul a fluierat continuu foarte tare, iar exact acum, cand trebuia sa dirijeze circulatia a luat o mica pauza. Raspunsul este urmatorul. Omul i-a oprit pe cei cu verde, s-a dus mai departe, le-a dat liber celor cu rosu si dupa aia s-a dus la patiserie sa-si cumpere covrigi. El nici nu a vazut ca in spatele sau era sa se intample un accident.

Au mai trecut vreo 20 de minute in care politistul tipa in continuare la cei care nu se deplasau foarte repede si fluiera disperat pana cand a trecut coloana oficiala asteptata de el si imediat dupa aia a plecat frumusel lasand intersectia linistita.

Petreceri surpriza

Am fost la trei petreceri surpriza pana acum si toate au iesit bine. Cred ca este superb sentimentul de a intra pe usa si sa vezi o gramada de oameni cu masti, coifuri, suflatori cu zgomot si tunuri de confeti, gata sa porneasca o explozie de zgomot si sa te surprinda. Recunosc ca eu am fost sceptic la toate aceste trei petreceri la care am fost. Sceptic in privinta reusitei surprizei. Dar m-am inselat.

Probabil am fost sceptic deoarece eu cred ca m-as prinde de intentie. Mi-ar placea la nebunie sa mi se organizeze o astfel de petrecere, dar nu prea vad cum as putea fi eu surprins la o petrecere de ziua mea. In alte conditii da, dar de ziua mea nu. Si nu vreau asta ! Vreau si eu sa fiu surprins. Poate in anii urmatorii prietenii mei vor reusi asta, cu toate ca ma indoiesc. Nu prea sunt de gasca avand gandul asta.

Dar, eu cred ca si daca m-as prinde de intentie, tot m-as bucura mult sa vad la intrarea pe usa ce am descris mai sus, si mai ales de efortul unor oameni de a face ceva pentru mine.

Prietenii sunt buni. Au un rol important in vietile fiecaruia. Nici nu trebuie sa cauti la un prieten tot ce ai vrea de la cei din jur. Cu unii prieteni mergi pe munte, cu altii mergi la mare, cu altii canti la chitara, cu altii dansezi in cluburi, cu altii te plimbi in parc, cu altii conversezi despre idei marete, cu altii conversezi despre nimicuri, cu altii locuiesti si asa mai departe. Bineinteles ca sunt prieteni cu care faci mai multe si este foarte bine, dar nu trebuie sa cauti sa faci totul cu o anumita persoana si nu trebuie sa vrei neaparat sa-ti aduni toti prietenii intr-un grup deoarece nu sunt neaparat compatibili intre ei.

Inchei cum m-a invatat doamna invatatoare:

Ce frumoase sunt petrecerile surpriza !