1 Mai

Am tot spus ca de 1 Mai anul acesta nu plec nicaieri si ca vreau sa stau pe iarba sa citesc, sa dorm si sa joc badminton. Ei bine, acum vineri 30 aprilie 2010 ora 20:30 am decis sa plecam undeva in tara. Suntem doua cupluri si vom decide unde dupa ce plecam, sau cand ne vom plictisi de mers. Sa avem drum sigur si sa facem poze frumoase.

Va pup !

Eu cand vreau sa critic, critic

Urasc sa merg la cinematograf ! Este o mica exagerare, bineinteles, dar de cele mai multe ori dupa ce merg la cinematograf ma oftic de faptul ca am dat bani sa stau incomod pe un scaun, sa aud lumea mancand floricele, band suc, comentand aiurea, vorbind la telefon si razand des la faze de 2 lei, de 2 lei vechi. DAR si mai mult de atat urasc sa dau banii sa vad inca un film PROST, mult prea comercial, facut pentru cei care nu vor sa gandeasca deloc cand se uita la un film, ci vor doar sa-si relaxeze mintea si sa rada la orice faza puerila.

Dar asta nu inseamna ca e ceva in neregula cu mersul la cinematograf. Nu, nu, nu, nu este ! Decat sa stai acasa si sa te uiti la televizor, la emisiunile alea de 2 bani vechi, mai bine faci putina miscare, chiar si daca numai din casa la masina si din masina pe scaunul de la cinematograf. Doar ca nu-mi place mie sa merg. Asta e problema mea.

In schimb, imi place mult teatrul. Dar si acolo de cele mai multe ori am gasit cate un specimen d’asta care rade la orice. Vorba profului meu de romana din gimnaziu si din liceu, Ion Voicu: “Ridic un deget si voi incepeti sa radeti, atat de fraieri sunteti !”. Am ramas dezamagit cand am fost de trei ori consecutiv la Teatrul de Comedie. Pana atunci imi placusera abolut toate piesele de teatru la care fusesem, chiar daca erau piese necunoscute. Atunci, in schimb, am gasit in acele piese exact umorul ieftin de la televizor, umor ieftin, usor, penibil, naiv, pueril etc.

Frate !!! Sunt putine comedii bune. Putine, frate… Asta e concluzia mea.
Pai pune pana si te uita la Amza Pellea, la Toma Caragiu, la Take, Ianke si Cadar etc si acolo vei rade si intr-un mod inteligent.

Si ca sa revin la titlul articolului, am fost aseara la “Eu cand vreau sa fluier, fluier”. Prieteni de-ai mei au fost la 20:00 iar eu m-am dus la 22:00, nemaigasind bilete la 20:00. Prima impresia mi-a fost impartasita de ei, cu care m-am intalnit dupa ce au iesit de la film. Pareau dezamagiti.

Eu, cum tot spun, sunt obiectiv. Si vreau sa fiu obiectiv. De aceea nu ma iau dupa absolut nimeni si nimic cand ma uit la un film, sau cand citesc o carte etc. Imi fac propriile mele pareri din mai multe puncte de vedere si nu le amestec. Analizez ceva din mai multe unghiuri si imi exprim astfel parerile.

Dar sa nu lungesc si mai mult decat am facut-o deja, la sfarsitul filmului majoritatea din sala comentau negativ. Comentau negativ exact cum ar comenta mama si tata despre un om care merge pe strada cu trotineta. Ceva de genul: Baaaa, mai bine mergeam la 2012 sau la Transformers sau la un film unde sa vada frate omu ceva !

Eu sunt foarte pretentios la filme. Iar la filme romanesti sunt si mai pretentios, tinand cont de faptul ca nu prea cunosc filme bune romanesti. Sunt cateva, dar putine. Si cum am spus, nu ma iau dupa criticile altora. DAR, “Eu cand vreau sa flueir, fluier” mi se pare un film exceptional de bun.

Nu-mi place la el ca se injura inutil, ca in orice film romanesc. E normal sa se injure, dar se poate face asta si cu cap. Si mai sunt cateva faze care nu ar avea cum sa fie reale. Sunt prea naive. Si nu-mi place calitatea filmarii.
DAR ignorand astea, actorii au fost superbi, filmul a fost regizat perfect, si cine a scris povestea initiala merita multe laude. Mi-a placut si am trait fiecare secunda din film. Si chiar oamenii din sala de cinematograf au fost mai OK decat la alte filme. Imi place si melodia de la sfarsitul filmului si imi place mult si sfarsitul. Foarte mult imi place.

Bravo dragelor si dragilor (expresie imprumutata de la Dobro) care ati lucrat la acest film. Bravo !

Pe viitor, voi astia care faceti filme, incercati sa nu mai puneti injuraturi sau sa aratati scene sexuale doar ca sa umpleti nevoia retarzilor de a consuma asa ceva. Asta nu are legatura mare cu filmul. Este doar o dorinta de-ale mele apropo de filmele romanesti.

La multi ani, masinuta mea !

Ieri, 11 Aprilie 2010, masinuta mea a implinit UN anisor de cand este in posesia mea.
Ea saracuta are peste patru anisori, fiind nascuta pe la inceputul anului 2006.

Dupa un an de zile in care am fost fericitul sau posesor si conducator, pot spune urmatoarele:

1. Imi place mult cum arata, desi este model din 1998-1999, desi are zgarieturi si in exterior si in interior si nu prea am grija de ea

2. Imi place mult cum se conduce

3. Este foarte stabila

4. Are frane foarte bune

5. Consuma mult combustibil

6. Imi satisface una dintre marile mele pasiuni, sofatul

7. Pentru mine este o placere, nu o investitie

Concluzia mea principala este: Este mult mai ieftin sa mergi cu taxiul si sa inchiriezi o masina pentru a pleca in weekend, decat sa ai masina personala.
Chiar daca nu credeti, voi care nu aveti masina, sigur asa e.
Daca pun in calcul pretul de achizitie (platesc lunar 700 de lei si mai am de plata inca patru ani), combustibilul (are motor mic de 1,4 l in 16 valve si consuma multa benzina), asigurarea obligatorie, spalatul, rovigneta, uleiul, lichidul de parbriz, parcarile cu plata, anvelopele (pana acum am cumparat doua anvelope de vara si patru de iarna), ITP-ul care se face la doi ani, o amenda de circulatie pana acum (aveam 72 kph in zona de maxim 50 km/h = 120 de lei platiti in 24 de ore), impozitul, si cheltuielile pentru inmatricularea si cumpararea masinii … daca pun in calcul toate acestea, va spun eu ca MUUUUUUUUUULT mai ieftin este sa mergi cu taxiul si sa inchiriezi o masina pentru a pleca in weekend.

DAR imi place la nebunie sa conduc si este un mare confort sa nu stai in transpiratia altora in RATB.

Si chiar daca am cumparat-o la nimereala, fara teste, doar dupa feeling-ul pe care mi l-a inspirat cand am vazut-o, am avut noroc cu ea si se comporta bine in continuare. DAR neaparat sa nu faceti ca mine. Daca va cumparati o masina folosita, faceti un test serios, ca este riscul prea mare.

Si intr-un an de zile masinuta mea a vazut mai mult Bucurestiul. Pe langa Bucuresti, a fost plecata la Vama Veche, la Mamaia, la Ceahlau, la Slobozia de mai multe ori, la Slatina si la Azuga. Si a mai fost violata, saracuta, de o duba urata si rea. A durut-o spatele, dar si-a revenit in aproape doua luni.

La multi ani, draga mea masinuta, multa sanatate tie si celor care calatoresc cu tine !

As scrie

As scrie despre un concert la care am fost si m-am simtit foarte bine, despre post si despre oameni care tin post, despre ce am facut de Paste sau de Pasti, despre deschiderea unui pub irlandez, despre deschiderea unui restaurant italian sau despre sms-urile care se trimit cu ocazia celor doua mari sarbatori crestine.

Despre acestea as avea cate ceva de scris.

Dar bine ca am scris despre ce as scrie, ca sa-mi amintesc mai usor in viitor cand ma voi gandi sa si scriu.