Fara prea multe cuvinte

La intrare la metrou ma opresc sa-mi caut cartela arucata ca intotdeauna undeva prin geanta si vad un baiat care vrea sa intre si el la metrou. Baga cartela si se aude sunetul specific pentru cartela respinsa. Ii vad fata dezamagita se uita la cartela si se intoarce undeva int-un colt. Nu se duce sa-si cumpere o alta cartela. Se uita la telefon si nu stie ce sa faca. Am banuit ca nu mai avea calatorii pe cartela si probabil ca nici bani sa-si cumpere alta.
-Vrei sa intri pe cartela mea? Hai!

El nu a raspuns nimic, doar a venit cu mine si dupa ce a intrat a zis un “Multumesc” timid si rusinat.

Am luat metroul in directii diferite. Stateam fiecare pe peron si ne priveam. El nu stiu ce gandeam, eu incercam sa-mi imaginez cateva lucruri despre el: poate trebuie sa ajunga neaparat undeva, poate doar se intalneste cu prietenii lui la o bere, poate-i student si nu mai are bani, poate si-a uitat portofelul acasa, poate, poate…
A venit metroul lui si l-am vazut privindu-ma din metrou. M-am simtit bine ca intr-un moment inspirat am ajutat pe cineva. Un altul probabil m-ar fi abordat si mi-ar fi explicat cum de nu mai are bani sa intre la metrou, m-ar fi intrebat probail ceva despre mine, dar a fost mult mai interesant si mai misterios sa nu ne spunem nimic doar sa ne intelegem din priviri.

XXL

Eram atat de slab, incat nu aratam bine. Prin clasa a XII-a mi-am propus sa mananc mai mult decat aveam nevoie pentru a ma ingrasa fortat. Am reusit.
In anul I de facultate am inceput sa observ cum mi se rotunjeste corpul si imi placea. Observam ca si altora le placea. In anul al doilea de facultate am tot observat cum imi crestea burta. Nu-mi placea burtica, dar nu ma deranja.
In urmatorii ani a inceput sa-mi creasca burta continuu. In decembrie 2011 am urmat o cura pentru a vedea ce se intampla. Am slabit sase kg intr-o saptamana si inca trei in urmatoarea saptamana.
A fost foarte greu sa urmez cura si nu pentru mersul pe jos zilnic timp de o ora pe care il presupunea, nu pentru bautul de minim doi litri de apa pe zi, nu pentru abstinenta de la alcool, tutun, dulciuri, lapte, paine, prajeli ETC. Mersul pe jos este o foarte mare placere. Mereu beau mai mult de doi litri de apa pe zi. Pot renunta la toate acelea fara nici o problema. Dar cura presupunea sa nu mananc legume si fructe, care mie imi plac cel mai mult, si sa mananc foarte multe proteine sub forma de carne. Cand am decis sa renunt la cura, nu am mai mancat carne o vreme, in semn de razbunare pentru cata carne mi-a invadat corpul si am mancat multe fructe si legume. Efectul a fost bineinteles sa ma ingras la loc. Nici nu ma asteptam la altceva.
Desi pot manca mai sanatos ca majoritatea oamenilor pe care ii cunosc, desi imi place sa practic mai multe sporturi decat majoritatea oamenilor pe care ii cunosc, am tot imbinat in ultimii ani stilul sanatos cu stilul foarte nesanatos de a trai. Aveam perioade in care fumam, beam cola, bere, mancam mult junk-food, si eram sedentar si perioade in care mergeam zilnic cu bicicleta la serviciu, urcam pe munte, nu fumam deloc, nu beam decat apa, mancam ponderat la cantina ETC ETC ETC
Culmea e ca mie imi place mancarea sanatoase, nu mananc sarat de foarte multi ani, imi place sa beau apa, imi place sa fac sport in aer liber, imi place sa ma trezesc dimineata devreme si sa fac multe intr-o zi. Dar imi place sa mananc FOARTE mult. Nu mananc gras, dar mananc mult. Dar daca tot imi place sa fac sport si imi place si mancarea sanatoasa, de ce naiba nu am dus un stil de viata sanatos?! Naiba stie!
De putina vreme am depasit o bariera psihologica foarte importanta: 90 Kg. Ieri aveam 91 Kg. Asta dupa ce anul trecut am avut intre 82-86 Kg ca medie. Bine m-am lasat de fumat de trei luni si poate si asta este o cauza, dar e mult prea mult.
Asa ca, de acum inainte voi duce o viata din ce in ce mai sanatoasa! Promit!

Posted in Eu