Cat m-a costat o zi de schiat – Partea a doua

Azuga, Joi 27 Ianuarie 2011
Sandwich: 6 lei
Benzina: 100 lei/3 = 33,33 lei
Parcarea: 5 lei/3 = 1,67 lei
Ski pass de zi: 140 lei – 30% = 98 lei
Ciocolata calda: 4 lei
Apa plata 0,5 l: 3 lei
Ceai: 3 lei
3 Hot-dogs de la IKEA: 3 lei
TOTAL: 152 lei
Am urcat cu telegondola de 16, 17 sau de 18 ori, dar cred ca de 17 ori. Este foarte mult si sunt incantat de asta. Prima coborare am terminat-o la 9:45 si ultima urcare am inceput-o la 16:11. Am schiat pentru prima oara si pe partia Cazacu.
Am plecat de acasa la 6:30 dimineata si de la Piata Presei pe la 6:55. Am ajuns la Azuga la 8:45 parca. Am plecat de la Azuga pe la 17:38 si am ajuns la IKEA pe la 19:20.
Daca mergeam cu trenul ma costa transportul 61,2 lei trenul, doua calatorii de metrou si doua calatorii cu maxi-taxi-ul in Azuga. Plus ca faceam mult mai mult pe drum in total, era mult mai incomod etc. Avantajele ar fi fost ca nu trebuia sa conduc si eram mai in siguranta. Asa m-a costat transportul 35 de lei.
A fost o zi superba cu zapada buna si soare frumos !
17 coborari… va dati seama ?!?
Cititi si articolul de anul trecut:
Cat m-a costat o zi de schiat

Idei marunte

A fost ideea de a se plati la benzinarii cat mai putin, cu monede cat mai mici si sa se traga de timp cat mai mult. Dupa aia a fost ideea sa nu alimenteze nimeni in anumite zile. Dupa care a venit ideea sa nu se alimenteze deloc de la o anumita benzinarie. Ei bine, ideea asta mi se pare perfecta. Indiferent care ar fi acea benzinarie, presupunand ca toata lumea ar respecta intelegerea, acea benzinarie ar fi nevoita sa reduca preturile pentru a vinde ceva. Apoi am alimenta doar de la benzinaria aia si ar fi nevoiti si altii sa reduca preturile.

Este o idee buna, o idee in care cred si sper sa pot trai ziua cand o astfel de idee este pusa in practica cu succes. O idee asemanatoare am avut eu apropo de politica. Am tot spus-o prietenilor: Daca vreodata un politician sau un partid politic te dezamageste, nu-l mai vota niciodata. Dar NICIODATA.

Daca toti ar face asa, politicienii ar invata in timp ca daca gresesc, nu li se iarta pacatele. Si atunci ar face mai multe sau si lucruri bune. Nu ma intereseaza ce partid preferi, dar daca te dezamageste nu-l mai vota, omule !!! E logic. Cum naiba se intampla ca un om sa injure un partid si peste niste ani sa-l voteze ??!!??
(Probabil tot cum Connect R ii injura pe unii in trecut si acum face exact ca cei pe care ii injura el). Este aberant sa nu votezi cu cineva crezand ca nu are sanse sa castige. Oamenii uita si asta cred ca este problema cea mai mare a romanilor. Uitam prea multe din istorie.

E trist cat de neputincios ma simt cand ma gandesc ca o societate este formata mai mult din oameni pe care eu ii consider prosti, si cand ma gandesc ca cel mai probabil si eu intru in aceeasi categorie in analiza altcuiva din societate.

Zarzare

Limba romana este imbogatita de o gramada de regionalisme. Eu fiind din Ialomita, nu am nici accent, nu vorbesc nici cu perfectul simplu si am parte de cele mai putine regionalisme.

Nu am nimic impotriva regionalismelor. Ca doar ele fac limba mai haioasa si mai bogata, dar am o problema cu regionalismele care inseamna literar si altceva. Defapt cum am mai spus, limba este un organism viu care se schimba in functie de prostie si de nou.

Noul DOOM a acceptat o gramada de greseli care acum nu mai sunt greseli. Chiar daca nu imi place mie, pana la urma asa este corect intr-o anumita masura. In sensul ca oamenii decid natural cum e mai lejer sa se vorbeasca si daca regulile sunt in contradictie cu aceasta lejeritate, schimbam regulile. Dar asta nu inseamna ca ar trebui sa acceptam orice lejeritate. Majoritatea decide, dar majoritatea nu este la fel de educata ca minoritatea din acest punct de vedere. Si nu cred ca ar trebui sa predam controlul 100% majoritatii cand e vorba de reglementarile din limba romana. Despre subiectul asta, poate voi mai scrie altadata. Acum vreau sa revin la regionalisme.

Ce este o zarzara ? Unii nu stiu ca ar putea fi si altceva decat o corcodusa. Eu nu stiam ca poate fi si corcodusa pana nu am ajuns la Pitesti in 2003. De atunci am observat ca majoritatea oamenilor din tara stiu ca zarzara este corcodusa.

M-am contrazis, m-am certat pana cand mi-am dat seama ca este gresit din partea mea sa fac asta. Oricat de mult as crede eu ca am dreptate pentru ca toata lumea din jurul meu spunea asa, exact la fel poate crede si partenerul de dezbatere. Eu vreau mereu sa introduc si logica in joc. Limba romana poate fi si gandita. Pot fi gandite si regulile corecte si greselile.

Spuneam la inceput ca am o problema cu regionalismele care inseamna literar si altceva. Dau un exemplu fictiv: intr-o zona din tara i se spune rosiei cartof. Daca ii spun unei persoane din acea zona ca ce numeste el cartof nu e cartof ci e rosie si ce numeste el altfel este literar cartoful, probabil ca va fi sigur ca nu am dreptate, ca asa stie el de cand era mic, ca toti din jurul lui spun asa etc. Dar eu ma intreb, frate, omul ala nu a citit si el la televizor ca scrie rosie ? Nu a invatat din abecedar, sau in clasele mici din manualele identice in toata tara ? Adica una e sa stie ca leguma aia este rosie si la el in zona sa i se spuna si altfel si alta e ca el sa stie ca rosia e cartof si sa nu stie CA CArtoful e cartof.

Asta ma calca pe nervi. Am intalnit mai multe cazuri concrete si sigur voi mai intalni.

Sa revin la zarzare. Eu stiu asa: zarzara este un fel de caisa mai mica. Corcodusele sunt corcoduse, caisele sunt caise si zarzara este un fel de caisa.

Cititi si pe aici:

a href=”http://dexonline.ro/definitie/zarz%C4%83r%C4%83″ target=”_blank”DEX Online/a

a href=”http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t566822.html” target=”_blank”Forumul Softpedia/a

Love Street

Ascult The Doors – Love Street repetat de 15 minute si am de gand sa o mai ascult cel putin inca atat. Imi place mult melodia asta. Imi aduce aminte de cand am vizitat Parisul.

Am intrat in cimitirul Pere Lachaise si un tip care pleca mi-a cerut un foc. I-am dat bricheta si a aprins un joint frumos. Era foarte bucuros ca i-am dat bricheta, mi-a multumit frumos si a plecat mai departe. Nu s-a gandit sa impartaseasca bucuria.

M-am incapatanat sa nu iau harta cimitirului. Recunosc ca mi-a luat ceva sa gasesc ce cautam desi stau bine cu orientarea. Ma asteptam sa fie mai mult spatiu in jurul mormantului. Este prea inghesuit de alte morminte. Probabil de aia l-am gasit greu, ca trecusem pe langa el de multe ori.

Cand am ajuns eu nu era nimeni. Am fost uimit sa vad multe jointuri fumate pe mormant si cateva nefumate. Nu era ca in film, mormantul era inconjurat de un gard de protectie impotriva turistilor. Am avut o tentatie de a sari gardul, dar eu sunt prea pasnic sa fac asta. Si oricum, la scurt timp au venit alti turisti. Lasa, mai bine sa le fumeze Jim. Eu am fumat doua tigarete care bineinteles ca aveau un gust mai bun acolo. Si cand fumam, in cap aveam Love Street.

Nu stiu daca imi pare rau ca m-am nascut in ’83, sau ca m-am nascut in Romania, dar sigur regret ca nu pot fi prezent la un concert The Doors, Queen, Nirvana etc !