Nu am timp

pVa invit sa cititi articolul domnului Daniel Carlan, scris pe blogul sau, pe 25 Nov 2009:/ppa href=”http://www.danielcarlan.com/2009/11/25/nu-am-timp/” target=”_blank”Nu am timp/a/ppAm scris acolo urmatorul comentariu:
/ppSi eu urasc foarte mult cand lumea imi spune: “Nu am timp !”. Eu stau in general 10 ore la serviciu, dorm pana cand ma trezesc singur, fara alarma, ma intalnesc foarte des cu prietenii si am timp si pentru multe altele./p pSpalatul rufelor consuma extrem de putin timp la mine. Din momentul in care decid sa pun rufe la spalat pana cand masina de spalat incepe programul trec maxim MAXIM 10 minute. Dupa asta pot face orice activitate. Dupa ce se termina programul imi ia 10 minute sa intind rufele pe suportul de rufe./p pCine se simte stresat de lipsa timpului ori gandeste negativ in general, ori trebuie sa-si schimbe locul de munca, ori are mare nevoie de consiliere de time-management si de ordine in viata./p pSi cand spun ordine nu ma refer la vizionat filme la ore fixe :)./p pSa aveti timp !/p

Cineva are ceva cu mine

Acum mai mult de doua luni era luni intr-una dintre zile. Eram la serviciu, mi se facuse foame si am plecat cu masina sa-mi iau mancare din Auchan. Putin dupa ce am plecat am oprit la o trecere de pietoni acordand prioritate unui pieton. Cum stateam eu linistit in masina asteptand sa pot pleca, am fost lovit destul de puternic din spate.

O autoutilitara marca Ford, de culoare alb se deplasa pe aceeasi directie pe care ma aflam si eu, in acelasi sens. Avea o viteza de deplasare necorespunzatoare si dupa ce a efectuat o depasire neregulamentara si a taiat calea unui tramvai, s-a oprit exact in spatele autoturismului marca Opel, de culoare gri. Cauzele au fost nepastrarea distantei de franare fata de autoturismul din fata, neadaptarea vitezei de deplasare la conditiile de trafic auto si neatentia soferului autoutilitarei.

img src=”http://lh3.ggpht.com/_La0_a8mShYs/Sss5Vx5wSHI/AAAAAAAAEbY/IFwgADwbefk/s640/DSC00193.JPG” width=”400″ height=”300″ /

Dupa aproape doua luni de la accident, mi-am luat masina din service.

Acum cateva zile plecam de la serviciu. Cand sa ies din parcare in bulevard folosind o straduta perpendiculara pe bulevard, a venit un autobuz in statia aflata in apropierea acestei iesiri spre bulevard. In urma lui a venit un taxi care s-a oprit exact in dreptul iesirii/intrarii desi in fata lui mai era loc de inca o masina pana la bulevard. Initial eram putin furios ca a oprit acolo si nu mai puteam iesi eu sa ma bag in spatele lui.

Cum asteptam eu sa plece autobuzul din statie pentru a pleca taxiul sa pot pleca, cum ma uitam eu asa gales la acel taxi, vine in urma lui o masina de teren cu viteza si scartaindu-i franele si loveste puternic taxiul in spate. In momentul ala eram fericit ca nu eram eu in spatele taxiului cum ar fi fost normal, dar bulversat de faptul ca era sa fiu accidentat din nou, atat de repede.

La doua zile dupa asta, mergeam de acasa spre serviciu. La un moment dat am oprit la o trecere de pietoni acordand prioritate unui pieton. In momentul ala am auzit scartait de frane in spatele meu si am vazut in oglinda o autoutilizara (duba) care semana destul de mult cu fosta. Totul s-a petrecut foarte repede. Am vazut cum vine spre mine franand si a facut stanga sa ma ocoleasca, intrand pe contrasens, iar eu foarte repede am bagat in viteza I si am pornit putin de pe loc. Nu stiu daca m-ar fi lovit daca nu as fi plecat putin de pe loc sau daca nu ar fi facut stanga.

Pana la serviciu am condus uitandu-ma in oglinda la fiecare franare.

Cineva are ceva cu mine !

De ce am votat si in turul al doilea

Mi-a fost foarte greu sa ma duc sa votez in turul al doilea. Foarte greu mi-a fost.

In 2004 m-am simtit invingator votandu-l pe domnul Traian Basescu. Morometii spuneau: “Romania, trezeste-te !” si se pare ca s-au trezit destui romani pentru a scapa de PSD sau pentru a nu ajunge in fruntea tarii domnul Adrian Nastase sau pentru ca Basescu reprezenta o forta increzatoare.

Cand au vrut politicienii sa scape de Basescu, am fost la referendum si am votat pentru presedinte. Dar nu pentru ca eram pro Basescu. Ci pentru ca nu mi se pareau corecte motivele pentru care ar fi fost suspendat. Mi s-a parut un abuz pe care am vrut sa-l amendez si asa s-a intamplat. Iar m-am simtit invingator.

In turul intai l-am votat pe Remus Cernea foarte impacat si impresionat de modul in care vorbeste acest om. Poate in viitor el sau altii ca el vor primi mai multa sustinere din partea electoratului. Ne trebuie alternative.

In turul al doilea am oscilat intre a nu ma duce la votare si a-i vota pe amandoi pentru a-mi anula singur votul. Asta pentru ca nu mi-au placut multe dintre faptele, vorbele si minciunile lui Basescu si mai mult – nu-mi prea plac oamenii din partidul din care “face parte”. Interesant este ca m-am gandit chiar sa-l votez pe domnul Mircea Geoana la un moment dat, analizand situatia politica in care era Romania, optiune care este impotriva unui principiu personal: NICIODATA PSD !!! Atat de rau m-au enervat Basescu si sustinatorii sai publici !

Si totusi … l-am votat din nou pe Basescu si deocamdata nu-mi pare rau deloc. Daca l-as fi votat pe Mircea Geoana sau daca nu as fi votat deloc si ar fi iesit el, cred ca m-ar fi durut mult mana, dar mai ales m-ar fi durut sufletul gandindu-ma la mineriade si la ce mostenire a lasat domnul Ion Iliescu acestui partid.

Asa ca este simplu: Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor politicieni si alegatori ! Daca vreti sa-l dati jos pe Basescu, gasiti alta solutie, NU PSD, NICIODATA PSD !!!

Bineinteles ca multi vor spune ca este irelevant ce a facut Iliescu, sau ce au facut alti tovarasi din partid in trecut, ca acum sunt oameni noi etc. OK, bun, daca sunt oameni noi buni, sa-si faca alt partid sau sa intre in cele existente deja.

L-am votat pe Basescu pentru a stimula alte partide, alti oameni sa poata in viitor sa-l dea jos pe Basescu mai inteligent !