Tepusa pentru spart roti pe o poteca in padurea Comana

Sambata, 2 noiembrie 2013, la coordonatele GPS 44 9’33”, 26 5’46” SAU 44.159167, 26.096111 in padurea Comana, pe traseul Verde Fosforescent/Turcoaz doua roti au fost violate de aceasta monstruozitate pusa intentionat acolo. Am inteles ca ar fi pusa de padurar impotriva hotilor de lemne. Totusi este un traseu marcat intr-o padure publica. Asa ceva ar trebui investigat si pedepsit penal, ca poate calcam pe tepusa cu piciorul.

Preacinstita faţă bisericească

Am auzit de mai multe ori de la prestatori de servicii raspunsul: “Cat vreti dumneavoastra” la intrebarea: “Cat costa?”. Urasc acest raspuns. Mereu le spun ca eu nu stiu sa evaluez munca lor si vreau sa si-o evalueze ei. Daca ar depinde de mine si mi s-ar da un asemenea raspuns, as refuza serviciul.
Logic este ca daca primesti un asemenea raspuns, prestatorul sa fie impacat cu orice plata, incepand cu nimic. Daca nu e asa, atunci este un foarte mare nesimtit.
Eu sunt mereu prea de treaba si platesc cat mi se cere, dar vreau sa mi se ceara. Nu suport sa dau spaga pentru ca nu suport sa ma gandesc eu cat, unde, cand si cum sa o dau, pe langa faptul ca e ilegal si imoral.
Dar cum e sa vina aceasta nesimtire de la un slujitor al Domnului?! A trebuit sa platesc la biserica un serviciu X de 300 de lei plus o alta suma si mi s-a spus: “Cat vreti dumneavoastra”. Eu i-am spus sa imi spuna cat sa dau sa fie multumit si ii dau cat imi cere. Mi-a spus ca nu poate el sa-mi spuna, ca sa dau cat vreau eu. Atunci i-am pus pe masa 600 de lei in total. S-a uitat la ei asa chioras si a spus ca da, pentru serviciul X e 300 cum am vorbit si pentru biserica ar ajunge ceilalti 300 de lei, mormaind ceva nemultumit. I-am spus din nou: “Cat sa mai dau sa fie bine pentru toata lumea?”. “Mai puneti acolo…” I-am mai pus pe masa 200 de lei si a zis ca astia ar trebui sa ajunga pentru celalalt preot. Ii dadusem deja 500 de lei pentru acel “Cat vreti dumneavoastra” si era foarte nemultumit. Pana la urma si-a gasit curaj sa-mi spuna: “Hai, mai dati inca 200 de lei si ajung”. I-am mai dat 200 de lei si mi-a spus ca are el grija ca banii sa ajunga la toata lumea…
Daca imi spunea de la inceput ca treaba face 1000 de lei, nu as fi avut nici cea mai mica problema. Dar altfel nu as fi aflat ca 700 de lei inseamna “cat vreti dumneavoastra”!
Nota: Rog persoanele implicate in aceasta poveste sa ma scuze pentru publicarea acestui articol, problema mea este doar cu preacinstita fata bisericeasca.