Spre Omu

Maine dimineata plec spre Omu, spre cabana Omu. Ploua, se anunta cod galben de ploaie, in Bucegi va ploua si va ninge, dar eu tot vreau sa ajung la cabana Omu.
Vreau sa ajung la cabana obosit si ud, sa ma asez la masa, sa mananc o ciorba superba de legume, un snitel si sa beau o bere. Ciudat poate, dar este un sentiment dumnezeiesc!

Amestecate

Iubesc sa merg cu bicicleta prin Bucuresti! Iubesc sa merg cu bicicleta la serviciu, mai ales ca trec prin doua parcuri (Tineretului si Carol) care sunt preferatele mele din Bucuresti si mai fac si putin offroading in Carol. Totusi nu folosesc bicicleta pentru a merge la cumparaturi. Nu am unde s-o las. Bicicleta o tin ori langa mine, la vedere, ori in casa. Eu cred ca nu exista alta varianta in Romania. Mai devreme sau mai tarziu, iti fura bicicleta, daca o lasi la vederea altcuiva. Cine e de vina? Cei care cumpara lucruri furate! Adica majoritatea romanilor, pentru ca majoritatea romanilor ar cumpara un lucru furat, ca sa dea mai putin bani.
Rosia Montana? Nu am vrut sa spun nimic de acest subiect cand era subiectul cald. Acum la rece spun ca sa afirmi ca de aurul acela din munti depinde viata cuiva, este o aberatie. Aurul a fost acolo de muuult timp si nu strica sa-l lasam acolo pana cand NOI, romanii, vom avea acces la o tehnologie complet inofensiva de a-l valorica 100% NOI. Daca niste oameni nu stiu sa faca altceva decat sa dea cu tarnacopul in aur, pot invata. In general eu dispretuiesc argumentul ca un om stie sa faca doar ce a facut toata viata si daca nu-l lasi sa faca aia, moare de foame. Orice om din lumea asta trebuie sa se poata reprofila absolut oricand, pana moare. Si orice om ar trebui sa poata sa se duca acolo unde ii e mai bine. Stiu ca nu stiu ce inseamna sa stai intr-un loc de multi ani si sa vrei sa ramai acolo toata viata. Poate voi sti, poate nu voi sti, poate in viitor voi avea alta parere, e normal ca oamenii sa-si schimbe parerile in functie de experienta, dar acum am aceasta parere. Deci, nu trebuie sa scoatem aurul ala acum. Putem sa-l scoatem maine, sau peste 100 de ani, sau peste 10000 de ani.
Cainii vagabonzi? Iubitorii de animale sa-si sterilizeze animalele! Mi se pare absurd sa dai multi bani pe un animal de nu stiu ce fel, cand sunt atatia pe strada. Si mi se pare absurd ca oameni educati nu inteleg ca daca nu-si sterilizeaza animalul, e foarte posibil sa ajute la inmultirea animalelor de pe strada. Chiar eu am adoptat un pisoi, pentru ca stapana, care mi-e prietena, nu si-a sterilizat pisica si s-a chinuit sa scape de cei cinci pisicuti. Eu l-am adoptat pentru ca aflasem ca ajunge pe strada altfel. Iubitorii de animale sa cotizeze pentru colectarea, ingrijirea, sterilizarea animalelor in adaposturi publice. Dar pentru ca este problema noastra, a tuturor, trebuie ca si din banii nostri sa se aloce fonduri pentru animale. Noi oamenii trebuie sa intelegem ca trebuie sa platim pentru a avea o viata mai buna, nu sa lasam mereu responsabilitatea altora. Dar mai mult decat cainii vagabonzi, ma deranjeaza stapanii cainilor stapaniti de nesimtiti. M-am saturat sa calc in cacat de caine peste tot, sau sa-l ocolesc in ultima clipa, sa-mi miroasa mereu rotile de la masina a pisat de caine si sa aud din casa latratul cainilor vecinilor. Nu am vazut caini vagabonzi cacandu-se in fata scarii, dar caini cu stapani cacandu-se in timp ce stapanii ii privesc mandri, vad din ce in ce mai multi. I-as eutanasia pe stapani. Fratilor, mai bine adoptati un copil, ca sunt destui care au nevoie, si un copil creste mare si nu mai plange si nu se mai caca aiurea! Inteleg ca animalutele au scop terapeutic, nu sunt 100% ipocrit 🙂 Dar nu toata lumea ar trebui sa aiba voia sa detina un animalut, cum multi nu ar trebui sa aiba voie sa detina un copil.