Hei tramvai, multe povesti mai ai

Unui elev:
– Eu tin minte ca la varsta ta la scoala rezolvam probleme de loc geometric. Si mi se pareau atat de grele. Stii ca erau matematiciani care toata viata numai cu asta se ocupau. Asta era scopul lor in viata. Dar observ ca a scazut destul de mult calitatea invatamantului in ultimii ani.
– Hai mai taci dracu din gura, ca ma doare capul!
– Tinere, nu vorbi urat, te rog frumos!
– Ba, taci dracu ca vin acum si te arunc prin geam!
– Da, observ ca te cam deranjez. Sa stii ca nu am intentionat acest lucru.
– Ba, daca nu taci, iti rup capu’, vezi ca ai dat de unu’ mai nebun ca tine.
– Bine, pentru ca te deranjez, ma voi distanta de tine. Ma voi deplasa la o distanta cat sa nu te mai deranjez.
Se aseaza la celalalt capat al vagonului din mijloc. Cum s-a asezat:
– Ba, ai plecat de acolo ca sa ne bati la cap aici? Pleaca naiba de langa mine pana nu te dau jos din tramvai! Mai spala-te ma!
– Sa stii ca acest lucru nu imi este imputabil mie. Conducatorilor acestei tari trebuie sa le cereti socoteala. Ar fi putut rezolva repede cu mine, ma condamnau la moarte, sau imi inscenau un accident de masina, sau macar ma lasau sa plec din tara. dar nu, nu m-au lasat, mi-au luat casa. Ei nu isi asuma responsabilitatea pentru nimic. Ce fel de conducatori sunt astia? Eu sunt ateu. Desi multi oameni mi-au sugerat sa imi aleg o confesiune religioasa. Da, sunt ateu si sunt sigur ca nu numai ateii, dar si religiosii, cred ca se risipesc aiurea banii pe catedrale, biserici si alte d-astea. Asta ne trebuie noua, catedrale?
– Ba coboara dracu mai repede ca te bat, sa mor io!
– Da, acum cobor, acum. Sa ajunga tramvaiul in statie. Mi-am dat seama ca in acest mijloc de transport nu sunt binevenit. Stai linistit ca nu te mai deranjez. Dar sa stii ca si tu ar cam trebui sa te speli. Si cred ca tu ai unde. Eu nu am si nu ma primeste nimeni sa fac baie la el acasa. Catedrale ne trebuie noua…
 
Adaptare dupa o intamplare din tramvai.

0 thoughts on “Hei tramvai, multe povesti mai ai

    • S-a intamplat totul si au fost chiar mai multe schimburi de replici intre individ si trei persoane din tramvai, dar nu mi-am amintit eu totul. Adaptata in sensul ca poate cuvintele exacte au fost altele, dar cam asa mi-am amintit eu. Mi-a parut rau ca nu am coborat cu el sa stam de vorba.

Leave a Reply