Trei povesti

Prima poveste

Sotul ei a hotarat ca e o idee buna sa ia economiile stranse in cativa ani de munca si sa plece cu amanta in alte locuri. Dar ea l-a iertat. A fost bun si s-a intors. Cum sa nu-l ierte?! Copilul avea nevoie de un tata langa el. Si o batea mai putin cand s-a intors. Apoi cand s-a nascut al doilea copil, a inceput sa il bata si pe copilul mai mare si pe ea mai rau. Dar cand si-a gasit alta amanta, aproape nu i-a mai batut deloc. Si se tine de servici’. Asta e foarte important. Ea nu lucreaza. Parintii ei i-au spus ca trebuie sa fie gospodina si familista. Nu are nici o calificare si chiar daca ar angaja-o cineva, cine ii creste copiii? Fara sotul ei, nu se descurca. Parintii ei nu sunt de acord sa se intoarca la ei. Cine o mai ia pe ea cu doi copii? Ar rade lumea de ea, daca ar divorta. Si copiii il vor mult pe tatal lor. Aduce bani in casa. Nu bea. E baiat bun. Cu oricare femeie ar pleca, tot la ea se intoarce. E baiat bun.

 

A doua poveste

Erau educati. Locuiau impreuna de cativa ani. El nu voia copii si ii repeta asta de cate ori era intrebat. Ea voia foarte mult copii si ii repeta asta des. S-au inteles foarte bine o perioada, apoi au inceput sa se mai certe, sa se mai impace, dar se intelegeau bine. Ea incerca sa aiba copii si i-a spus ca acesta e planul ei. El i-a spus ca nu crede ca vor ramane impreuna in viitor. Ii repeta ca nu vrea copii. Ea era hotarata ca va face un copil cu el si ii spunea asta.

In ziua cand l-a anuntat ca a ramas insarcinata, relatia lor s-a dus de rapa. La scurt timp dupa ce a nascut, el a alungat-o pe ea si pe copilul lor din casa. Ea a ramas cu o foarte mare trauma. Nu intelege de ce s-a purtat asa. Copilul e mai mare acum. Tatal lui vine sa il viziteze. Nu o baga in seama deloc. Nu ii spune nici un cuvant in cele cateva ore cat sta cu copilul. Nu ia niciodata copilul cu el. Dupa vizita, ea este foarte afectata si crede ca si copilul e afectat de trauma ei. Nu intelege cum el a putut fi atat de nemernic.

 

A treia poveste

Ea educata, cu multi bani in familie. Ea il iubeste. El iubeste sa leneveasca si sa se joace pe calculator non-stop. Locuieste la ea si nu face nimic altceva. Cand ii spune sa mai lase calculatorul, sa mai faca ceva constructiv, el o ameninta ca pleaca. Sa nu il mai cicaleasca! Ea il lasa in pace, ca… il iubeste. Spera ca intr-o zi se va schimba. El o inseala. Ea il iubeste si nu vrea sa il cicaleasca prea mult. Se va schimba el…

 

Disclaimer (nu stiu cum se traduce)

O poveste o stiu de la radio, alta am auzit-o de la o persoana care a auzit de la o persoana care o cunoaste pe persoana implicata si alta am auzit-o direct de la persoana implicata.

Eu am concluziile mele, concluzii care se suprapun cu multe alte concluzii pe care le-am tras urmarind oamenii. Voi ce credeti?