A doua oara in viata cand sunt surprins de corectitudinea caracteristicilor mele zodiacale

Leu, Douazeci si sase iulie – Ziua vestitorului simbolic

Nativii zilei de 26 iulie au o personalitate foarte dominanta. In orice caz, autoritatea cu care domina este rareori de natura fizica sau financiara. In cele mai multe dintre cazuri, aceasta autoritate consta in puterea de a intelege marile adevaruri ale vremii lor. In plus, nativii au puterea de a da glas acestor adevaruri prin ceea ce fac. Atunci cand cei nascuti in aceasta zi vorbesc despre un lucru, de cele mai multe ori sunt in cunostinta de cauza. Acest lucru se intampla pentru ca autoritatea de care vorbesc este bazata pe numeroasele experiente anterioare (de cele mai multe ori se bazeaza si pe cunostinte profunde in acel domeniu). Indivizii exceptionali nascuti in aceasta zi pot fi considerati un fel de profeti. Ei isi vor transmite mesajul tuturor celor care vor dori sa le acorde atentie.

Persoanele nascute pe data de 26 iulie pot parea ca sunt directionate intr-un singur sens. Acest lucru se va intampla pentru ca, in loc sa caute forme cat mai variate de experimentare, cei nascuti in aceasta zi se limiteaza, de obicei, la un singur domeniu de activitate. In aria lor de interes, ajung sa foloseasca toate experientele capatate de-a lungul vietii. In timp, cei mai multi dintre nativi vor avea o mare influenta asupra familiei lor, cercului social din care fac parte si in general asupra societatii. Motivul pentru care se intampla astfel il reprezinta faptul ca, nativii acestei zile au capacitatea de a intelege si de a exprima ceea ce persoanele din jurul lor simt si gandesc. Poate ca ei, nativii, vor deveni la un moment dat chiar simboluri vii ale atitudinilor sociale neexprimate. Din aceasta cauza, se poate ajunge si la situatia in care cei nascuti in aceasta zi vor deveni incapabili sa mai comunice cu ei insisi. Nu vor mai putea sa fie atenti la dorintele si sentimentele lor mai profunde, lucru care este foarte necesar pentru a avea o personalitate complexa. La un moment dat in viata, vor fi nevoiti sa ia o decizie ferma si sa renunte la pozitia pe care o au. Din acel moment vor refuza orice incercare a celorlalti de a-i repune in acea pozitie.

Despre cei nascuti in aceasta zi se poate spune orice, dar nu faptul ca sunt conservatori in gandire. Deseori ei expun puncte de vedere revoltatoare. Acestea vor atrage, in mod aproape sigur, opozitia celor care sustin puncte de vedere mai conservatoare. Din fericire, nativii dau dovada de o inceredere in sine care, in ciuda adversarilor, rareori se clatina.
Nativii zilei de 26 iulie sunt jucatori de noroc prin natura lor. Deseori sunt atrasi in mod fatal de situatii dificile si chiar periculoase. Au tendinta de a-si continua drumul chiar si atunci cand acesta devine greu si de a persista pana cand obtin rezultatul sau concluzia care ii va multumi. Atunci cand incep sa faca ceva sunt bine echipati cu multa putere si cu multa energie.

Persoanele nascute pe data de 26 iulie nu fac eforturi pentru a indulci latura dura a adevarului. Il vor prezenta exact asa cum este, in mod direct si necizelat. Uneori sunt mai preocupati de „siguranta” adevarului, decat de sentimentele proprii si cele ale semenilor. In orice caz, nativii care isi vor acorda timpul si vor face eforturile necesare de a se cunoaste pe ei insisi vor capata reale calitati empatice. Tot astfel vor reusi sa isi imblanzeasca latura agresiva. Mai mult decat oricine vor fi capabili sa exprime ceea ce simt.

SFATURI: Odihneste-te din cand in cand si permite-le si celorlalti sa faca la fel. Nu uita ca esti doar o „bucatica” din ceea ce reprezinta „intregul”. Cultiva-ti umanitatea si modestia.
PUNCTE FORTE:
Dinamic
Influent
Atragator
PUNCTE SLABE:
Provocator
Necizelat
Dificil

Cu trenul de la Bucuresti la Constanta

Eu sunt pasionat de trenuri in general. Dar cel mai mult sunt pasionat de calea ferata, macazuri, semafoare si tot ce presupune infrastructura. Am avut o colectie de mersuri ale trenurilor din 1997 pana in 2009, colectie pe care nu o mai am din pacate. Mereu studiam mersul trenurilor si mereu prietenii ma sunau sa ma intrebe la ce ora au tren.

In aprilie 2006 au inceput lucrarile de modernizare a caii ferate Bucuresti-Constanta. Atunci s-a spus asa: La sfarsitul modernizarii trenurile vor curcula cu 160 de km/h pe toata magistrala si cu 200 km/h pe anumite portiuni. Si au mai anuntat ca trenurile vor face 1h30min intre aceste doua localitati.

Eu stiam ca magistrala Bucuresti-Constanta era una dintre cele mai bune din tara si ca se circula pe cea mai mare parte din ea cu 140 km/h si ac trenurile faceau: acceleratele intre 2h45min si 3h, rapidele intre 2h30min si 3h si intercity-urile cam 2h30min. Lumea ar spune ca nici nu era nevoie modernizarea, dar eu fiiind pasionat, stiuca era nevoie. Era nevoie ca erau portiuni cu linie proasta, cu limitari de viteza, cu probleme de siguranta etc.

Dupa o vreme am auzit ca la sfarsitul modernizarii treburile vor face doar 2h pana la mare. M-a cam infuriat, stiind ca autoritatile spusesere ca vor face doar 1h30min.

AZI am citit ca autoritatile declara ca lucrarile vor fi finalizate la sfarsitul anului viitor (2011) si ca vor face trenurile numai 2h30min. Adica exact cat faceau inainte de modernizare intercity-urile si unele rapide.

Inainte de modernizarea acestei magistrale, s-a modernizat calea ferata Bucuresti – Campina. Era terminata de cativa ani. Si acolo au facut-o tot de 160 km/h, dar sa nu credeti ca trenurile merg cu aceasta viteza. Dabia daca merg cu 120 km/h. Sunt portiuni pe care probabil merg si cu 140 km/h.

Pana la Ploiesti sunt 60 km si trenurile (nu personalele) fac 35-40-45-50 de minute. Calculati si voi viteza ! Desi ar putea circula cu 160 km/h pentru ca exista si cale ferata potrivita si locomotive potrivite si vagoane potrivite, nu suntem in tara potrivita cel mai probabil.

Si pe perioada lucrarilor la Bucuresti-Constanta cred ca a auzit toata lumea cam cat fac trenurile. Mai ales vara. SI CFR-ul are tupeul sa ceara ditamai tarifele pe rapide. Bine ca au scos intercity-urile pe aceasta ruta, desi la inceput inca existau. Dar ar trebui sa fie numai accelerate, ca sa fie mai ieftine.

Am facut un calcul. Este mai ieftin sa merg pana la mare si inapoi cu masina personala daca mai iau o persoana cu mine, decat sa mergem amandoi cu acceleratul. Cu diferenta de bani putem lua pranzul amandoi. Si din casa in Bucuresti pana pe plaja la Constanta fac trei ore mergand regulamentar.