Thea bulineea si Liviu nescriitoriciu

Ma uit la Thea cum doarme. Nu stiu cum as putea sa sorb momentul mai bine. As vrea sa pastrez senzatia asta undeva si sa o pot accesa mai tarziu. Pozele sunt nimicuri, filmarile sunt aproximari proaste ale imaginii ei cand doarme noaptea in patutul ei, cu mainile pe spate, cu nasucul ei perfect, cu fata ei curata, cu parul ei frumos mirositor.
Cand am vazut-o prima oara, nu am crezut ca este cea mai frumoasa, nu mi s-a parut nici macar frumoasa. Nu mi s-a parut perfecta, ba chiar eram dezamagit de mine ca nu sunt mai entuziasmat. Eram ingrijorat cand i-am vazut palmele ca niste labe de rate, incretite si inchise la culoare, credeam ca e ceva in neregula cu ea. Tipa ingrozitor de tare si tremura. Ne mai aminteste uneori ca stie in continuare sa tipe tare, pentru a-si apara titulatura de leoaica, dar de multe ori, acum la trei luni, rade in hohote si eu ma topesc dupa ea.
Mie nu-mi place sa ma supun normelor sentimentale ale lumii, vreau sa simt natural fara sa imi induc nimic. Nu vreau sa reactionez dupa cum vad ca reactioneaza oamenii, cand e vorba de sentimente.  Daca cineva te injura de mama, de ce sa nu spui:  “whatever!” si sa pleci mai departe ignorand acea persoana?!? Oamenii pierd prea mult timp cu persoanele gresite. Daca nu iti face placere sa faci ceva cu cineva, nu mai petrece timpul cu acea persoana! Du-te si fa ceva placut cu cineva. Sunt prea multi singuratici care pun statusuri penibile, in loc sa isi petreaca timpul cu cei cu care au placeri comune, ca de acolo vor veni si partenerii de viata! Niciodata nu stii de unde sare iepurele. Bine, eu stiu, de la cei cu care interactionezi si e bine sa interactionezi cu persoane de care esti sincer atras intr-o activitate comuna. Viata e prea scurta sa o pierzi cu persoane nepotrivite!
Am stiut dintotdeauna ca voi incerca sa fiu un bun tata si ca voi aplica tot ce am trait fiind copil, adolescent, student si muncitor. Cand esti copil crezi ca esti tratat nedrept de adulti intr-o privinta si iti spui ca tu, cand vei fi mare, nu vei face asa. Apoi cand devi mare, realizezi ca asa trebuie sa faci si devi tu adultul nedrept. Eu am incercat sa tin minte multe din acele lucruri pe care mi le-am spus cand eram mic si vreau sa tin cont de ele cat mai mult. Cel mai important lucru mi se pare sa iti educi copilul cat mai echidistant fata de idile, domeniile,  faptele vietii si sa il lasi sa fie fericit cu ce isi doreste el sa faca. Cred ca e mult mai usor sa exceleze in ceva legat de ce ii place lui in mod natural, decat sa-l ghidezi spre ceva. That being said, o fac pe Thea cantareata! 🙂
PS: Imi vine sa plang de fericire cand ma uit la Thea cat de frumoas doarme, suspin fascinat de cat de bine ma simt uitandu-ma la Thea cand rade si ma doare sufletul cand ma simt neputincios in a intelege de ce  plange.

Posted in Eu