You’ve got 0 Friends

Pe FaceBook am 100 de prieteni. Unii au mai multi, putini au mai putini. Mie mi se par foarte multi !

Ma gandeam zilele astea sa-mi sterg contul. Ar fi o nebunie, ce-i drept. Si asta pentru ca mi-a placut mereu sa vad poze ale altora, sau sa mai aflu diverse lucruri despre oameni cu care nu interactionez in mod normal. Dap, sunt pasionat de vizionat poze.

Nu am 100 de prieteni. Cunosc mai mult de o suta de oameni cu care m-as intelege bine la o intalnire, dar nu am 100 de prieteni. Contul de Hi5 l-am sters pentru ca nu mai aveam nevoie de el, fiind un bun utilizator de FaceBook, clar superior Hi5-ului. Imi place FaceBook-ul, chiar imi place. Dar mi se pare un organism viu care creste continuu si care la un moment dat ne va rani. Asa presimt eu.

Legaturi primejdioase

Pentru mine nu exista cea mai buna melodie, cea mai buna trupa, cel mai bun actor, cel mai bun film sau cea mai buna carte, dar e frumos sa am sentimentul dupa ce am citit o anumita carte ca tocmai am citit cea mai buna carte dintre cele pe care le citisem.

Tocmai am terminat de citit “Legaturi primejdioase” (“Les liaisons dangereuses”, Choderlos de Laclos, 1782) si mi se pare ca este cea mai buna carte pe care am citit-o eu vreodata. Nici nu ma straduiesc sa-mi amintesc daca totusi am citit una mai buna, pentru ca astfel savurez mai bine momentul.

Cand am vazut “Cruel Intentions” (1999), mi-a placut enorm filmul. Si pentru ca mi-a placut foarte mult, l-am si vazut de foarte multe ori. Ma leaga cateva chestiuni foarte intense de acest film si de coloana lui sonora. Chiar foarte mult ma leaga.

Dupa aceea am aflat ca filmul este facut dupa alt film. Si am cautat acel film. Se numeste “Dangerous Liaisons” (1988). Foarte frumos este si acest film, despre care am aflat ca e facut dupa o carte. Se pare ca acest film respecta evenimentele din carte si “Cruel Intentions” este o adaptare moderna.

De curand le-am vizionat pe amandoua in aceeasi seara. Am avut norocul sa primesc cadou si cartea si m-am apucat de citit. Am savurat absolut fiecare pagina fara sa exagerez.

Pentru cei care nu au citit cartea sau nu au vazut filmele, va ROG, dar va ROG MULT s-o faceti ! In cazul in care nu va vor face placere lectura sau vizionarea, nu veti pierde decat un timp pe care oricum il pierdeti cu alte prostii de filme 😛 !

Si ca sa-mi expim si alta idee/concluzie la care am ajuns in viata mea, inchei prin a spune ca mi se pare cel mai bine sa te uiti intai la film si dupa aia sa citesti cartea. Asta pentru ca mereu cartea contine mai multe informatii si intamplari si daca intai citesti cartea, nu vei putea aprecia filmul la fel de bine, film care poate este o capodopera. Deci pentru a aprecia obiectiv un film, cel mai bine este sa-l vedeti intai pe acesta si dupa aceea sa cititi cartea dupa care a fost facut.
Citind cartea, sigur vei descoperi noutati si nu are cum sa se fi stricat vreo placere vizionand intai filmul. Am cateva exemple de filme bune care mi s-au parut proaste pentur ca nu respectau ce se intampla in carte sau ca nu au prezentat si lucruri care mie mi se pareau foarte importante. Analizand filmele in afara cartilor, intradevar am realizat ca sunt foarte bune. Dar pe moment au fost o dezamagire.

Asa ca uitati-va la “Cruel Intentions”, dupa aia la “Dangerous Liaisons” si dupa aia cititi “Legaturi primejdioase” (“Les liaisons dangereuses”) !

27

Au trecut 27 de ani de cand m-am nascut. Acum cativa ani spuneam ca la 27 de ani ma voi casatori, ca pana la 30 sa am un copil. Acum si mai multi ani credeam ca la 27 de ani voi fi barbat serios cu casa, nevasta, masina si serviciu care imi ocupa tot timpul si ca tot ce are legatura cu copilaria va fi trecut de mult timp.

Acum, la 27 de ani, sunt inca un copil care se joaca, viseaza, se distreaza, greseste, dar care mai si munceste. Sper sa imi pastrez cat mai mult timp partea copilareasca deoarece ma simt foarte bine asa.

De ziua mea, anul acesta m-am simtit superb. Cu o zi inainte a fost o mica petrecere cu oameni dragi si am facut ce-mi place mie foarte mult: am cantat si i-am ascultat pe altii cantand. Si de ziua mea am fost la Brasov in Parc Aventura unde am trait cea mai tare senzatie din viata mea.

Am mai putine lucruri decat credeam ca voi avea, am facut mai multe greseli decat credeam ca voi face, dar simt fericit cu ceea ce am in prezent. (exceptand datoriile)

La 25 de ani m-am simtit prima oara batran. Acum ma simt mai tanar ca la 25. Si ca sa pacalesc putin “batranetea” anul trecut mi-am lasat parul mare. Inca este mare. Am spus ca daca tot chelesc, sa profit acum de parul pe care inca il mai am. Primul semn de batranete a fost ca am inceput sa tot spun ca acum 10 ani faceam nu stiu ce, Ca au trecut mai mult de 10 ani de cand nu stiu ce, ca sunt cu 10 ani mai mare decat o fata la care ma uit cu “admiratie” si mi se tot intampla in ultima vreme sa spun de mai multe ori acelasi lucru anumitor persoane.

Damn … am i old ? Nope, sunt tanar, Doamna !