Poveste din tramvai

Ba eu sunt mai dur asa, ma enerveaza rau taica-miu, nici macar nu e tatal meu bun, ma injura mereu, i-am zis ca daca l-as vedea odata cazut jos gata sa moara, acolo l-as lasa !
Si totusi cand a fost bolnav si a trebuit sa se opereze, eu am umblat continuu doua zile sa fac rost de 32 de milioane pentru operatie. Pe copiii lui i-au durut in cot. Nici macar nu l-au vizitat. Ca ei stau cu mama lor si nu le pasa de asta. Si cand s-a facut bine, a inceput iar sa ma injure.
El sta toata ziua si bea. Mama se chinuieste si eu muncesc ca prostu si le dau lor jumatate din banii mei. D-aia nu pot pune si eu un ban deoparte. Voiam eu sa ma mut. Gasisem o camera cu un milion sau un milion jumate’. Era buna aia. Dar s-a dat. I-am zis lu’ mama ca dupa ce plec, nici un telefon nu le mai dau. A inceput sa planga cand i-am zis. El bea toata ziua, eu vin de la munca si ma injura si ma trimite la munca. Si ma oftic rau ! Ca stiu ca am muncit toata ziua si le dau bani, si tot pe mine ma injura.
Imi da mereu exemplul copiilor lui care si-au luat masina. Si imi spune mereu sa strang si eu bani sa-mi iau. De unde sa strang, daca am salariu’ mic si jumate’ le dau lor sa avem ce manca si sa ne platim intretinerea ?! Da’ plec eu, sa vada ei cu ce-or sa traiasca. Copiii lui nici nu-l baga in seama.
Si eu stiu cum e. Cand eram mic, tata ne-a parasit si mama s-a chinuit mult cu mine. Am suferit enorm ca nu am avut tata. Si de asta vreau sa muncesc, si cand o sa am copii, sa am bine grija de ei.
L-am batut odata. A batut-o pe mama. Atunci i-am zis lu frate-miu sa-l scoata afara. Am incuiat usa la casa si l-am batut pana i-a dat sangele. I-am spus: Injurati-va, nu ma intereseaza, faceti ce vreti, dar sa nu o mai bati niciodata. Cum sa dai intr-o femeie care nu se poate apara ?!. Vrei sa stii ce e bataia ? Uite iti arat eu bataie ! Si de atunci nici o palma nu a mai ridicat la ea. Dar i-am zis si ei sa nu il provoace. Sa fie si ea cuminte !
Acum mi-ar fi rusine sa mai dau in el. Are si el 60 de ani, eu am alta maturitate. Nu as mai putea sa dau in el.