Voteaza sau anuleaza-ti votul!

Mi-e scarba de politicieni din ce in ce mai mult, oricare ar fi ei.
De cand am implinit 18 ani, am votat de fiecare data, mai putin anul acesta la euro-parlamentare. Am zis ca nu merita sa-mi pierd eu timpul intr-o zi in care pot face lucruri mai frumoase. Apoi mi-a parut rau. Nu de rezultat, ci de faptul ca nu am votat. Nu stiu de ce, pentru ca nu voiam neaparat sa castige cineva. Am zis ca nu voi mai lipsi de la vot, decat daca nu voi putea.
In 2004-2009 am votat asa:
De ce am votat si in turul al doilea
La al doilea referendum pentru suspendarea lui Basescu, desi devenisem si mai scarbit de regimul Basescu, voiam sa votez din nou impotriva suspendarii, pentru ca nici de acea data nu mi s-au parut intemeiate motivele initiatorilor. DAR cand presedintele tarii mele mi-a spus sa NU merg la vot, dupa ce spusese sa merg la vot si ca el se va supune majoritatii, chiar daca nu se valideaza referendumul, am decis sa votez PENTRU suspendarea lui. Si asa am facut.
Eu nu inteleg cum oamenii pot sustine un partid/politician/echipa de fotbal/artist/etc NO MATTER WHAT! Nu inteleg, frate! Daca un om face un lucru care mi se pare bun, il aplaud indiferent de cate lucruri rele a facut el pana atunci si daca un om face un lucru care mi se pare rau, il critic indiferent de cate lucruri bune a facut el pana atunci. Cu o mica exceptie, NICIODATA PSD! Explicatii sunt in linkul de mai sus.
Sunt enorm de multe materiale on-line in care gasiti concret declaratiile politicienilor, faptele lor, minciunile lor din trecut si asta ar trebui sa ajute foarte mult in era noastra. Nu voi arata materiale contra cuiva, desi as vrea si exista destule, nu voi arata materiale pro cineva, pentru ca nu prea poate demonstra nimeni ca un anumit politician a fost 100% cinstit, corect, bineintentionat etc in legatura cu o masura luata.
Dar va pot spune sa mergeti la vot! In afara de situatia in care o duci foarte bine si nu iti pasa de cine te administreaza, ar fi un lucru foarte util societatii sa mergi la vot si sa votezi cu cine vrei tu! Chiar si cu PSD, daca atat te duce mintea (:P), dar du-te la vot! Un alt lucru bun pe care il poti face ste sa-ti anulezi votul, pentru a nu putea fi folosit votul tau la fraude.
Un vot se anuleaza asa:
– pune stampila in mod valid (in interiorul unui chenar al unui candidat) pe doi candidati
– ATAT
– optional, poti adauga injuraturi dupa gust
Daca un buletin de vot are o stampila in foarte aproapea vecinatate a unui chenar al unui candidat, si nu mai are stampila si pe alt candidat, votul este valid, indiferent de cate stampile mai pui tu in afara candidatilor, sau cateva injuraturi si mazgalituri mai faci tu acolo, asa ca trebuie neaparat sa votezi valid pe doi candidati pentru a-ti anula votul!!!