Voteaza sau anuleaza-ti votul!

Mi-e scarba de politicieni din ce in ce mai mult, oricare ar fi ei.

De cand am implinit 18 ani, am votat de fiecare data, mai putin anul acesta la euro-parlamentare. Am zis ca nu merita sa-mi pierd eu timpul intr-o zi in care pot face lucruri mai frumoase. Apoi mi-a parut rau. Nu de rezultat, ci de faptul ca nu am votat. Nu stiu de ce, pentru ca nu voiam neaparat sa castige cineva. Am zis ca nu voi mai lipsi de la vot, decat daca nu voi putea.

In 2004-2009 am votat asa:

De ce am votat si in turul al doilea

La al doilea referendum pentru suspendarea lui Basescu, desi devenisem si mai scarbit de regimul Basescu, voiam sa votez din nou impotriva suspendarii, pentru ca nici de acea data nu mi s-au parut intemeiate motivele initiatorilor. DAR cand presedintele tarii mele mi-a spus sa NU merg la vot, dupa ce spusese sa merg la vot si ca el se va supune majoritatii, chiar daca nu se valideaza referendumul, am decis sa votez PENTRU suspendarea lui. Si asa am facut.

Eu nu inteleg cum oamenii pot sustine un partid/politician/echipa de fotbal/artist/etc NO MATTER WHAT! Nu inteleg, frate! Daca un om face un lucru care mi se pare bun, il aplaud indiferent de cate lucruri rele a facut el pana atunci si daca un om face un lucru care mi se pare rau, il critic indiferent de cate lucruri bune a facut el pana atunci. Cu o mica exceptie, NICIODATA PSD! Explicatii sunt in linkul de mai sus.

Sunt enorm de multe materiale on-line in care gasiti concret declaratiile politicienilor, faptele lor, minciunile lor din trecut si asta ar trebui sa ajute foarte mult in era noastra. Nu voi arata materiale contra cuiva, desi as vrea si exista destule, nu voi arata materiale pro cineva, pentru ca nu prea poate demonstra nimeni ca un anumit politician a fost 100% cinstit, corect, bineintentionat etc in legatura cu o masura luata.

Dar va pot spune sa mergeti la vot! In afara de situatia in care o duci foarte bine si nu iti pasa de cine te administreaza, ar fi un lucru foarte util societatii sa mergi la vot si sa votezi cu cine vrei tu! Chiar si cu PSD, daca atat te duce mintea (:P), dar du-te la vot! Un alt lucru bun pe care il poti face ste sa-ti anulezi votul, pentru a nu putea fi folosit votul tau la fraude.

Un vot se anuleaza asa:

– pune stampila in mod valid (in interiorul unui chenar al unui candidat) pe doi candidati

– ATAT

– optional, poti adauga injuraturi dupa gust

Daca un buletin de vot are o stampila in foarte aproapea vecinatate a unui chenar al unui candidat, si nu mai are stampila si pe alt candidat, votul este valid, indiferent de cate stampile mai pui tu in afara candidatilor, sau cateva injuraturi si mazgalituri mai faci tu acolo, asa ca trebuie neaparat sa votezi valid pe doi candidati pentru a-ti anula votul!!!

De ce am votat si in turul al doilea

Mi-a fost foarte greu sa ma duc sa votez in turul al doilea. Foarte greu mi-a fost.

In 2004 m-am simtit invingator votandu-l pe domnul Traian Basescu. Morometii spuneau: “Romania, trezeste-te !” si se pare ca s-au trezit destui romani pentru a scapa de PSD sau pentru a nu ajunge in fruntea tarii domnul Adrian Nastase sau pentru ca Basescu reprezenta o forta increzatoare.

Cand au vrut politicienii sa scape de Basescu, am fost la referendum si am votat pentru presedinte. Dar nu pentru ca eram pro Basescu. Ci pentru ca nu mi se pareau corecte motivele pentru care ar fi fost suspendat. Mi s-a parut un abuz pe care am vrut sa-l amendez si asa s-a intamplat. Iar m-am simtit invingator.

In turul intai l-am votat pe Remus Cernea foarte impacat si impresionat de modul in care vorbeste acest om. Poate in viitor el sau altii ca el vor primi mai multa sustinere din partea electoratului. Ne trebuie alternative.

In turul al doilea am oscilat intre a nu ma duce la votare si a-i vota pe amandoi pentru a-mi anula singur votul. Asta pentru ca nu mi-au placut multe dintre faptele, vorbele si minciunile lui Basescu si mai mult – nu-mi prea plac oamenii din partidul din care “face parte”. Interesant este ca m-am gandit chiar sa-l votez pe domnul Mircea Geoana la un moment dat, analizand situatia politica in care era Romania, optiune care este impotriva unui principiu personal: NICIODATA PSD !!! Atat de rau m-au enervat Basescu si sustinatorii sai publici !

Si totusi … l-am votat din nou pe Basescu si deocamdata nu-mi pare rau deloc. Daca l-as fi votat pe Mircea Geoana sau daca nu as fi votat deloc si ar fi iesit el, cred ca m-ar fi durut mult mana, dar mai ales m-ar fi durut sufletul gandindu-ma la mineriade si la ce mostenire a lasat domnul Ion Iliescu acestui partid.

Asa ca este simplu: Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor politicieni si alegatori ! Daca vreti sa-l dati jos pe Basescu, gasiti alta solutie, NU PSD, NICIODATA PSD !!!

Bineinteles ca multi vor spune ca este irelevant ce a facut Iliescu, sau ce au facut alti tovarasi din partid in trecut, ca acum sunt oameni noi etc. OK, bun, daca sunt oameni noi buni, sa-si faca alt partid sau sa intre in cele existente deja.

L-am votat pe Basescu pentru a stimula alte partide, alti oameni sa poata in viitor sa-l dea jos pe Basescu mai inteligent !