Ce am facut de 1 Mai 2010

(Povestire ca a unui elev de clasa I)

Vineri dimineata, 30 Aprilie 2010, m-am trezit la 8:00. M-am dus la serviciu. La serviciu am vazut cum seful meu a plecat in Bulgaria, am discutat cu un prieten care a plecat la Corbu, am aflat de oameni care se mobilizeze sa faca ceva de 1 Mai si a inceput sa actioneze in mine febra plecarii.

Mereu mi-a placut sa calatoresc, sa fac ceva si, cum am spus, anul acesta ma hotarasem sa stau linistit in Bucuresti. Se pare ca nu m-am tinut de plan.

Deci, vineri seara am plecat la cateva minute dupa ce am postat pe blog ca plec. Eu, prietena mea, un prieten si prietena lui. Hotararea a fost ceva de genul:
“-Hai sa plecam undeva in tara !
-Hai !”
Ne-am sunat prietenele si le-am spus sa-si faca bagajele ca plecam. Probabil a fost mai putin brutal decat suna acum.

Ne-am intalnit la Rosetti. Am spus sa plecam la Deva pe Transfagarasan. Ne-am dus in Carrefour Orhideea sa cumparam chestii. Ne-am luat o harta rutiera. Am facut plinul de benzina prima oara de cand am masina. Si am plecat pe autostrada cu 110 Km/h. Da, doar cu 110 Km/h deoarece nu stam bine cu banii si la viteza asta consumul este foarte bun spre deosebire de 160 Km/h cu cat mergeam pe autostrada A2 de obicei cand nu ma gandeam la cat de multi bani cheltuiesc pe un drum pana la Slobozia.

Pe la 23 parca ieseam din Bucuresti. Am ajuns la o benzinarie langa Pitesti si ne-am luat cafea si cola. Am plecat spre Ramnicu Valcea. Acolo ne-am plimbat pe la 2-3 noaptea prin oras, ca eu nu-l mai vazusem si prietenul nostru s-a dat cu longboard-ul pe strada. Dupa aia am plecat pe Valea Oltului spre Sibiu.
Am facut vreo doua popasuri pe drum. Drumul a fost destul de aglomerat de o gramada de camioane din ambele sensuri.

In Sibiu am dormit in masina de la 5:00 la 6:10. Dupa aia ne-am plimbat putin prin oras, am intrat intr-o catedrala si am plecat spre Deva.

Drumul a devenit foarte bun si liber. La un moment dat a traversat strada un iepure si am franat, dar a fost foarte rapid si nu l-am lovit. Am oprit in Sebes. Am cumparat de la piata un radio portabil foarte ieftin, ca eu nu am CD Player in masina, fiind la reparat. Am avut noi un laptop si un iPod, dar s-ar fi consumat acumulatorii lor oricum. Si am continuat drumul cu radio-ul acela care si-a facut treaba foarte bine.

Am plecat spre Deva. Deva este un oras dragut. Am vazut cetatea Devei. Defapt era inchisa si i-am vazut zidurile, dar a fost frumos.
Am pornit spre Hunedoara. Am gresit drumul si am ajuns pe un camp :D, dar ne abatusem doar acteva minute. Am ajuns in Hunedoara … urat oras, dar Castelul Corvinistilor este superb si privelistea din jurul lui este de vis. Merita sa ma mai duc acolo. Inainte de castel am fost la piata sa cumparam mancare si desi am spus ca mai bine nu luam rosii ca sunt mai incomod de mancat, s-a dovedit mai tarzior ca rosiile sunt perfecte.

Am plecat spre Petrosani prin drumul care merge direct la Hateg. Frumos drum. In Hateg am gresit drumul si am luat-o spre nord. Dupa vreo 15 minute fetele si-au dat seama ca mergeam gresit uitandu-se pe harta. M-am intors nervos la 180 de grade in Hateg si am luat-o pe drumul corect spre Petrosani. Acest drum a fost superb. A fost o adevarata placere sa condus pe el. In Petrosani am sunat un unchi caruia eu mereu i-am spus var. El este din Targoviste, dar s-a mutat in Vulcan, langa Petrosani cand s-a insurat. Ne-am intalnit cu Ionel, Ramona si frumoasa lor fata Georgiana si am plecat impreuna in padure.

Zona aceea m-a facut sa nu mai vreau vreodata sa ma duc pe Valea Prahovei. De acolo se vedea statiunea Straja, care este la doar cativa km distanta. Ne-am relaxat pe iarba de la 16:00 la 18:00. Ma bucur ca mi-am vazut neamurile pe care nu le mai vazusem din 2003 de la o nunta in Targoviste. Sunt foarte de treaba.

Cu bateriile incarcate de la iarba verde, am plecat prin defileul Jiului spre Targu Jiu. Drumul de langa Targu Jiu arata de parca ar fi fost bombardat. Acolo ne-am plimbat prin parc. Am vazut Masa Tacerii si Poarta Sarutului. Parcul este foarte foarte frumos. Am stat la o terasa sa-mi umplu rezervorul cu COLA.
Am plecat spre Ramnicu Valcea.

La Horezu ne-am oprit sa mancam cate o ciorba si mici. Aveam pofta de mici in Targu Jiu , dar nu gasisem nici-o terasa la care sa putem sa-i mancam. Am trecut prin Ramnicu Valcea fara oprire, pe langa Pitesti fara oprire iar si am oprit doar la vre-o 50 de km de Bucuresti ca nu mai vedeam bine drumul de oboseala. La 2:20 am ajuns in Bucuresti si pana la Rossetti inapoi am facut 917 km si am consumat benzina de 260 de lei.

Decat sa fi mers iar in Vama de 1 Mai, am facut un lucru mult mai frumos. Si nu am facut poze, pentru ca ne simteam prea bine sa pierdem timpul cu asta.

Harta 1 Mai

0 thoughts on “Ce am facut de 1 Mai 2010

  • Da, m-a inspirat plecarea noastra frumoasa. Voiam si acum sa merg pe Transfagarasan, dar bineinteles ca e inchis. Se deschide pe 30 iunie 2010 si sigur ma voi aventura la o tura pe acolo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.