Idei marunte

A fost ideea de a se plati la benzinarii cat mai putin, cu monede cat mai mici si sa se traga de timp cat mai mult. Dupa aia a fost ideea sa nu alimenteze nimeni in anumite zile. Dupa care a venit ideea sa nu se alimenteze deloc de la o anumita benzinarie. Ei bine, ideea asta mi se pare perfecta. Indiferent care ar fi acea benzinarie, presupunand ca toata lumea ar respecta intelegerea, acea benzinarie ar fi nevoita sa reduca preturile pentru a vinde ceva. Apoi am alimenta doar de la benzinaria aia si ar fi nevoiti si altii sa reduca preturile.

Este o idee buna, o idee in care cred si sper sa pot trai ziua cand o astfel de idee este pusa in practica cu succes. O idee asemanatoare am avut eu apropo de politica. Am tot spus-o prietenilor: Daca vreodata un politician sau un partid politic te dezamageste, nu-l mai vota niciodata. Dar NICIODATA.

Daca toti ar face asa, politicienii ar invata in timp ca daca gresesc, nu li se iarta pacatele. Si atunci ar face mai multe sau si lucruri bune. Nu ma intereseaza ce partid preferi, dar daca te dezamageste nu-l mai vota, omule !!! E logic. Cum naiba se intampla ca un om sa injure un partid si peste niste ani sa-l voteze ??!!??
(Probabil tot cum Connect R ii injura pe unii in trecut si acum face exact ca cei pe care ii injura el). Este aberant sa nu votezi cu cineva crezand ca nu are sanse sa castige. Oamenii uita si asta cred ca este problema cea mai mare a romanilor. Uitam prea multe din istorie.

E trist cat de neputincios ma simt cand ma gandesc ca o societate este formata mai mult din oameni pe care eu ii consider prosti, si cand ma gandesc ca cel mai probabil si eu intru in aceeasi categorie in analiza altcuiva din societate.