La multi ani, masinuta mea !

Ieri, 11 Aprilie 2010, masinuta mea a implinit UN anisor de cand este in posesia mea.
Ea saracuta are peste patru anisori, fiind nascuta pe la inceputul anului 2006.

Dupa un an de zile in care am fost fericitul sau posesor si conducator, pot spune urmatoarele:

1. Imi place mult cum arata, desi este model din 1998-1999, desi are zgarieturi si in exterior si in interior si nu prea am grija de ea

2. Imi place mult cum se conduce

3. Este foarte stabila

4. Are frane foarte bune

5. Consuma mult combustibil

6. Imi satisface una dintre marile mele pasiuni, sofatul

7. Pentru mine este o placere, nu o investitie

Concluzia mea principala este: Este mult mai ieftin sa mergi cu taxiul si sa inchiriezi o masina pentru a pleca in weekend, decat sa ai masina personala.
Chiar daca nu credeti, voi care nu aveti masina, sigur asa e.
Daca pun in calcul pretul de achizitie (platesc lunar 700 de lei si mai am de plata inca patru ani), combustibilul (are motor mic de 1,4 l in 16 valve si consuma multa benzina), asigurarea obligatorie, spalatul, rovigneta, uleiul, lichidul de parbriz, parcarile cu plata, anvelopele (pana acum am cumparat doua anvelope de vara si patru de iarna), ITP-ul care se face la doi ani, o amenda de circulatie pana acum (aveam 72 kph in zona de maxim 50 km/h = 120 de lei platiti in 24 de ore), impozitul, si cheltuielile pentru inmatricularea si cumpararea masinii … daca pun in calcul toate acestea, va spun eu ca MUUUUUUUUUULT mai ieftin este sa mergi cu taxiul si sa inchiriezi o masina pentru a pleca in weekend.

DAR imi place la nebunie sa conduc si este un mare confort sa nu stai in transpiratia altora in RATB.

Si chiar daca am cumparat-o la nimereala, fara teste, doar dupa feeling-ul pe care mi l-a inspirat cand am vazut-o, am avut noroc cu ea si se comporta bine in continuare. DAR neaparat sa nu faceti ca mine. Daca va cumparati o masina folosita, faceti un test serios, ca este riscul prea mare.

Si intr-un an de zile masinuta mea a vazut mai mult Bucurestiul. Pe langa Bucuresti, a fost plecata la Vama Veche, la Mamaia, la Ceahlau, la Slobozia de mai multe ori, la Slatina si la Azuga. Si a mai fost violata, saracuta, de o duba urata si rea. A durut-o spatele, dar si-a revenit in aproape doua luni.

La multi ani, draga mea masinuta, multa sanatate tie si celor care calatoresc cu tine !

0 thoughts on “La multi ani, masinuta mea !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.