Transportul in comun

De multi ani am o mare problema cu transportul in comun in sezonul rece.

In multe mijloace de transport in comun este MUUUUUUUUUUUULT prea cald. Omul se imbraca astfel incat sa-i fie bine afara. Si cand intri de la -5 grade Celsius la 25 de grade Celsius, nu prea e placut. Pentru mine este chiar ingrozitor. Ce sa fac ? Sa-mi dau jos hainele ?!?

Bine, romanii in general sunt mai ciudati si vor sa le fie foarte cald. Asta este tot o sechela cauzata de comunism. Si probabil nu exista vreo plangere la RATB impotriva caldurii excesive. Dar promit ca o voi face eu. La anu 😀 …

Problema e ca sunt anumite tramvaie sau autobuze in care intradevar este FRIG. Dar sunt atatea probleme in tara asta, incat asta este doar un moft copilaresc al meu.

Cineva are ceva cu mine

Acum mai mult de doua luni era luni intr-una dintre zile. Eram la serviciu, mi se facuse foame si am plecat cu masina sa-mi iau mancare din Auchan. Putin dupa ce am plecat am oprit la o trecere de pietoni acordand prioritate unui pieton. Cum stateam eu linistit in masina asteptand sa pot pleca, am fost lovit destul de puternic din spate.

O autoutilitara marca Ford, de culoare alb se deplasa pe aceeasi directie pe care ma aflam si eu, in acelasi sens. Avea o viteza de deplasare necorespunzatoare si dupa ce a efectuat o depasire neregulamentara si a taiat calea unui tramvai, s-a oprit exact in spatele autoturismului marca Opel, de culoare gri. Cauzele au fost nepastrarea distantei de franare fata de autoturismul din fata, neadaptarea vitezei de deplasare la conditiile de trafic auto si neatentia soferului autoutilitarei.

img src=”http://lh3.ggpht.com/_La0_a8mShYs/Sss5Vx5wSHI/AAAAAAAAEbY/IFwgADwbefk/s640/DSC00193.JPG” width=”400″ height=”300″ /

Dupa aproape doua luni de la accident, mi-am luat masina din service.

Acum cateva zile plecam de la serviciu. Cand sa ies din parcare in bulevard folosind o straduta perpendiculara pe bulevard, a venit un autobuz in statia aflata in apropierea acestei iesiri spre bulevard. In urma lui a venit un taxi care s-a oprit exact in dreptul iesirii/intrarii desi in fata lui mai era loc de inca o masina pana la bulevard. Initial eram putin furios ca a oprit acolo si nu mai puteam iesi eu sa ma bag in spatele lui.

Cum asteptam eu sa plece autobuzul din statie pentru a pleca taxiul sa pot pleca, cum ma uitam eu asa gales la acel taxi, vine in urma lui o masina de teren cu viteza si scartaindu-i franele si loveste puternic taxiul in spate. In momentul ala eram fericit ca nu eram eu in spatele taxiului cum ar fi fost normal, dar bulversat de faptul ca era sa fiu accidentat din nou, atat de repede.

La doua zile dupa asta, mergeam de acasa spre serviciu. La un moment dat am oprit la o trecere de pietoni acordand prioritate unui pieton. In momentul ala am auzit scartait de frane in spatele meu si am vazut in oglinda o autoutilizara (duba) care semana destul de mult cu fosta. Totul s-a petrecut foarte repede. Am vazut cum vine spre mine franand si a facut stanga sa ma ocoleasca, intrand pe contrasens, iar eu foarte repede am bagat in viteza I si am pornit putin de pe loc. Nu stiu daca m-ar fi lovit daca nu as fi plecat putin de pe loc sau daca nu ar fi facut stanga.

Pana la serviciu am condus uitandu-ma in oglinda la fiecare franare.

Cineva are ceva cu mine !