Urasc agentiile imobiliare

Da, frate, daca nu ar exista agentii imobiliare, ar fi mult mai bine. Dar exista, asa ca putem sa nu apelam la ele, si sa nu avem acces la toate ofertele sau putem sa inghitim nesimtirea lor.
Eu am ales o cale de mijloc. Nu detaliez acum.
Acum trei zile prietena mea imi spune ca a primit o oferta de la o agentie cu un apartament si ma intreaba daca ma intereseaza. Ii spun ca ma intereseaza. Revine putin mai tarziu intrebandu-ma daca e bine ora 19:00 pentru o vizionare. Ii spun ca e bine. Intre timp am primit aceeasi oferta de la agentia cu care lucrez eu. Am ales sa lucrez cu o anumita agentie si va voi spune de ce altadata, dar am lucrat si cu alte agentii in functie de caz. Pentru ca era aceeasi oferta si este in avantajul meu sa colaborez cu agentia mea, nu cu alta, am decis sa anulez vizionarea deja programata de prietena mea pentru mine.
Eu in prostia mea sunt sincer de obicei si am spus exact adevarul agentiei care ne-a facut initial oferta. Le-am spus foarte frumos si politicos ca am primit aceeasi oferta de la alta agentie si prefer sa vizionez cu ceilalti.

-Aveti exclusivitate cu cealalta agentie?
-Nu, dar prefer sa vizionez aceasta oferta cu cealalta.
In timp ce ii dadeam alte explicatii din politete, tipul mi-a spus fara sa ma asculte:
-Va sterg numarul din baza de date si nu va mai prezentam nici o oferta!
Si “mi-a trantit telefonul in nas”!

Eu, sensibil de fel, desi nimeni nu ma crede, m-am simtit foarte prost dupa aceea. Mi-a stricat toata ziua… hai nu chiar toata, dar o mare parte din ea.
Chiar am fost afectat de modul in care a vorbit cu mine acel agent si ma gandeam la ce am gresit. Nu aveam nici o obligatie fata de acel agent sau fata de acea agentie. Nimeni nu i-a cerut niciodata sa ne prezinte oferte.
Dar cand suni la o oferta, care de multe ori e falsa/gresita/vanduta, agentul insista sa-ti mai trimita alte oferte, fara sa ceri tu.

Peste cateva minute mi-a trimis SMS: “O sa va rog sa evitati nr.acesta sau anunturile agentiei noastre. Multumim”

Asa ca o sa va rog sa evitati numarul 0720.138.076 SI agentia House Art:
Evitati numarul 0720.138.076 si agentia House Art.

Pe anuntul.ro (site pe care il urasc) anunturile acestui numar de telefon se gasesc aici.