Urasc agentiile imobiliare

Da, frate, daca nu ar exista agentii imobiliare, ar fi mult mai bine. Dar exista, asa ca putem sa nu apelam la ele, si sa nu avem acces la toate ofertele sau putem sa inghitim nesimtirea lor.
Eu am ales o cale de mijloc. Nu detaliez acum.
Acum trei zile prietena mea imi spune ca a primit o oferta de la o agentie cu un apartament si ma intreaba daca ma intereseaza. Ii spun ca ma intereseaza. Revine putin mai tarziu intrebandu-ma daca e bine ora 19:00 pentru o vizionare. Ii spun ca e bine. Intre timp am primit aceeasi oferta de la agentia cu care lucrez eu. Am ales sa lucrez cu o anumita agentie si va voi spune de ce altadata, dar am lucrat si cu alte agentii in functie de caz. Pentru ca era aceeasi oferta si este in avantajul meu sa colaborez cu agentia mea, nu cu alta, am decis sa anulez vizionarea deja programata de prietena mea pentru mine.
Eu in prostia mea sunt sincer de obicei si am spus exact adevarul agentiei care ne-a facut initial oferta. Le-am spus foarte frumos si politicos ca am primit aceeasi oferta de la alta agentie si prefer sa vizionez cu ceilalti.

-Aveti exclusivitate cu cealalta agentie?
-Nu, dar prefer sa vizionez aceasta oferta cu cealalta.
In timp ce ii dadeam alte explicatii din politete, tipul mi-a spus fara sa ma asculte:
-Va sterg numarul din baza de date si nu va mai prezentam nici o oferta!
Si “mi-a trantit telefonul in nas”!

Eu, sensibil de fel, desi nimeni nu ma crede, m-am simtit foarte prost dupa aceea. Mi-a stricat toata ziua… hai nu chiar toata, dar o mare parte din ea.
Chiar am fost afectat de modul in care a vorbit cu mine acel agent si ma gandeam la ce am gresit. Nu aveam nici o obligatie fata de acel agent sau fata de acea agentie. Nimeni nu i-a cerut niciodata sa ne prezinte oferte.
Dar cand suni la o oferta, care de multe ori e falsa/gresita/vanduta, agentul insista sa-ti mai trimita alte oferte, fara sa ceri tu.

Peste cateva minute mi-a trimis SMS: “O sa va rog sa evitati nr.acesta sau anunturile agentiei noastre. Multumim”

Asa ca o sa va rog sa evitati numarul 0720.138.076 SI agentia House Art:
Evitati numarul 0720.138.076 si agentia House Art.

Pe anuntul.ro (site pe care il urasc) anunturile acestui numar de telefon se gasesc aici.

0 thoughts on “Urasc agentiile imobiliare

 • Dragut articol, aproape amuzant 🙂 In primul rand agentul respectiv (adica eu) v-a spus pe un ton la fel de politicos ca refuza sa mai lucreze cu dvs. asa cum dvs. ati ales sa lucrati cu altcineva. Ce este rau in asta? Sunt sute de agentii, nu trebuia sa fiti atat de afectat, adica suntem barbati totusi nu domnisoare sa ne afecteze treburi din acestea marunte. Oricum lasand la o parte supararea dvs. (nejustificata) sper totusi ca v-ati gasit un apartament bun si va doresc mult succes pe viitor.
  Cat despre oamenii care doresc sa evite numarul acesta sau agentia mea nu pot spune decat ca fiecare este liber sa aleaga ce doreste sa faca (asa am facut si eu cand m-ati sunat), totusi mi se pare o povestioara exagerata si rau intentionata insa nu va condamn, fiecare este liber la exrimare 🙂
  La multi ani!

 • Pacat ca nu afisati si dreptul la replica al agentului domule asa-zis ”client”. De ce v-ar crede cineva pe cuvant ceea ce spuneti daca dvs. lasati publice doar postarile care va convi
  Oricum acum ca ne-ati ambitionat o sa facem niste cercetari mai amanuntite in ceea ce va priveste pe dvs. ca si client al nostru, ca sa postam si noi pe un blog public (cu detalii) versiunea noastra (cea reala) despre situatia respectiva si despre istoricul cautarilor dvs. in materie de imobiliare
  Fara suparare, dar chiar nu ne place sa fim luati de prosti.

 • Nu afisasem primul comentariu al dumitale pentru ca nu am mai intrat in contul de administrare al blogului intre timp. Am intrat acum si am aprobat cele doua comentarii. Faptul ca ai dat o replica, este un pas bun si iti respect aceasta intentie.

  SIGUR conversatia noastra a fost EXACT asa, cu EXACT aceste cuvinte pe care mi le-am notat imediat dupa conversatie, iar SMS-ul il am in continuare salvat pe telefon. Ce am comentat eu pe langa paragraful de mai jos, poate fi subiectiv, bineinteles, dar paragraful de mai jos este 100% versiunea reala:

  << -Aveti exclusivitate cu cealalta agentie? -Nu, dar prefer sa vizionez aceasta oferta cu cealalta. In timp ce ii dadeam alte explicatii din politete, tipul mi-a spus fara sa ma asculte: -Va sterg numarul din baza de date si nu va mai prezentam nici o oferta! Si “mi-a trantit telefonul in nas”! ................. Peste cateva minute mi-a trimis SMS: “O sa va rog sa evitati nr.acesta sau anunturile agentiei noastre. Multumim” >>

  Daca acest mod de conversatie este politicos, atunci am eu o problema de perceptie.

  Mi-am gasit un apartament foarte bun, multumesc si iti doresc si dumitale mult succes sperand ca vei fi mai politicos in viitor.

  La multi ani!

 • “Sunt sute de agentii, nu trebuia sa fiti atat de afectat, adica suntem barbati totusi nu domnisoare sa ne afecteze treburi din acestea marunte” =)) priceless! deci liviu, ce esti asa simtitor? esti barbat sau domnisoara? :))) domnu’ agent, nu mi-e clar cum e cu doamnele … si mai ales cu blogul “public”. poate ne aratati si unul privat (?! :)) ) . cat despre versiunea agentiei = versiunea reala … poate mai verificati si ce inseamna subiectivism si perspectiva.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.