De ce am votat si in turul al doilea

Mi-a fost foarte greu sa ma duc sa votez in turul al doilea. Foarte greu mi-a fost.

In 2004 m-am simtit invingator votandu-l pe domnul Traian Basescu. Morometii spuneau: “Romania, trezeste-te !” si se pare ca s-au trezit destui romani pentru a scapa de PSD sau pentru a nu ajunge in fruntea tarii domnul Adrian Nastase sau pentru ca Basescu reprezenta o forta increzatoare.

Cand au vrut politicienii sa scape de Basescu, am fost la referendum si am votat pentru presedinte. Dar nu pentru ca eram pro Basescu. Ci pentru ca nu mi se pareau corecte motivele pentru care ar fi fost suspendat. Mi s-a parut un abuz pe care am vrut sa-l amendez si asa s-a intamplat. Iar m-am simtit invingator.

In turul intai l-am votat pe Remus Cernea foarte impacat si impresionat de modul in care vorbeste acest om. Poate in viitor el sau altii ca el vor primi mai multa sustinere din partea electoratului. Ne trebuie alternative.

In turul al doilea am oscilat intre a nu ma duce la votare si a-i vota pe amandoi pentru a-mi anula singur votul. Asta pentru ca nu mi-au placut multe dintre faptele, vorbele si minciunile lui Basescu si mai mult – nu-mi prea plac oamenii din partidul din care “face parte”. Interesant este ca m-am gandit chiar sa-l votez pe domnul Mircea Geoana la un moment dat, analizand situatia politica in care era Romania, optiune care este impotriva unui principiu personal: NICIODATA PSD !!! Atat de rau m-au enervat Basescu si sustinatorii sai publici !

Si totusi … l-am votat din nou pe Basescu si deocamdata nu-mi pare rau deloc. Daca l-as fi votat pe Mircea Geoana sau daca nu as fi votat deloc si ar fi iesit el, cred ca m-ar fi durut mult mana, dar mai ales m-ar fi durut sufletul gandindu-ma la mineriade si la ce mostenire a lasat domnul Ion Iliescu acestui partid.

Asa ca este simplu: Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor politicieni si alegatori ! Daca vreti sa-l dati jos pe Basescu, gasiti alta solutie, NU PSD, NICIODATA PSD !!!

Bineinteles ca multi vor spune ca este irelevant ce a facut Iliescu, sau ce au facut alti tovarasi din partid in trecut, ca acum sunt oameni noi etc. OK, bun, daca sunt oameni noi buni, sa-si faca alt partid sau sa intre in cele existente deja.

L-am votat pe Basescu pentru a stimula alte partide, alti oameni sa poata in viitor sa-l dea jos pe Basescu mai inteligent !