Cat m-a costat o zi de schiat – Partea a treia

Predeal, Joi 12 Ianuarie 2012

Micul dejun a constat in doua oua fierte cu mustar si o felie de paine.
Am luat la mine sase pulpe superioare de pui, trei felii de paine si 2l de apa plata.

Plecarea de acasa a fost la 5:53. Dupa ce i-am pescuit pe colegii de schi si am alimentat masina, am plecat de la benzinaria Petrom de la iesirea spre Ploiesti la 6:44.
Am ajuns la benzinaria OMV din Predeal la 8:31.

Benzina a costat 120 lei/3 persoane = 40 de lei / persoana
Parcarea a costat 15 lei / 3 persoane = 5 lei / persoana

Dupa ce am parcat, am mancat o pulpa de pui goala.
Mi-am cumparat cartela de zi cu 121 de lei.
Telescaunul trebuia sa fie deschis la 8:30, dar a fost deschis cu nesimtire la 9:30. Am stat la coada peste o jumatate de ora si am urcat printre primii.
Prima coborare am terminat-o la 9:49. La primele coborari un tur complet (asteptat la telescaun, urcat cu telescaunul, coborare pe partie) dura cam 20 de minute.
Am coborat de 15 ori fara nici o pauza in afara de asteptatul si urcatul cu telescaunul.

1. Clabucet
2. Cocosul
3. Subteleferic
4. Clabucet
5. Cocosul
6. Subteleferic
7. Clabucet
8. Cocosul
9-12. Subteleferic
13. Clabucet
14. Cocosul
15. Subteleferic

Am mancat o ciocolata cu rom de 3 lei de sus. Asta a fost singura mea pauza.
M-am mai dat de 4 ori pe Subteleferic.

16-19. Subteleferic

Am depasit recordul de coborari stabilit anul trecut la Azuga.
Am urcat printre ultimii la ora 16:30 si terminat coborarea la 16:47.
Am mancat patru pulpe si doua felii de paine.
Am plecat din Predeal la 17:30 si am ajuns la Ikea la 19:25.
Mi-am luat un carnat la gratar de doi lei si un hot dog plus un pahar de suc la 3 lei.
Dupa ce am trecut pe la Cora Lujerului si prin Tineretului, am ajuns acasa la 20:50.

Exceptand mancarea de acasa, am cheltuit 40 + 5 + 121 + 3 + 5 = 174 de lei.

Puteti citi articolele din anii trecuti:
Cat m-a costat o zi de schiat
Cat m-a costat o zi de schiat – Partea a doua

Cat m-a costat o zi de schiat – Partea a doua

Azuga, Joi 27 Ianuarie 2011

Sandwich: 6 lei
Benzina: 100 lei/3 = 33,33 lei
Parcarea: 5 lei/3 = 1,67 lei
Ski pass de zi: 140 lei – 30% = 98 lei
Ciocolata calda: 4 lei
Apa plata 0,5 l: 3 lei
Ceai: 3 lei
3 Hot-dogs de la IKEA: 3 lei
TOTAL: 152 lei

Am urcat cu telegondola de 16, 17 sau de 18 ori, dar cred ca de 17 ori. Este foarte mult si sunt incantat de asta. Prima coborare am terminat-o la 9:45 si ultima urcare am inceput-o la 16:11. Am schiat pentru prima oara si pe partia Cazacu.

Am plecat de acasa la 6:30 dimineata si de la Piata Presei pe la 6:55. Am ajuns la Azuga la 8:45 parca. Am plecat de la Azuga pe la 17:38 si am ajuns la IKEA pe la 19:20.

Daca mergeam cu trenul ma costa transportul 61,2 lei trenul, doua calatorii de metrou si doua calatorii cu maxi-taxi-ul in Azuga. Plus ca faceam mult mai mult pe drum in total, era mult mai incomod etc. Avantajele ar fi fost ca nu trebuia sa conduc si eram mai in siguranta. Asa m-a costat transportul 35 de lei.

A fost o zi superba cu zapada buna si soare frumos !

17 coborari… va dati seama ?!?

Cititi si articolul de anul trecut:
Cat m-a costat o zi de schiat

Cu trenul de la Bucuresti la Constanta

Eu sunt pasionat de trenuri in general. Dar cel mai mult sunt pasionat de calea ferata, macazuri, semafoare si tot ce presupune infrastructura. Am avut o colectie de mersuri ale trenurilor din 1997 pana in 2009, colectie pe care nu o mai am din pacate. Mereu studiam mersul trenurilor si mereu prietenii ma sunau sa ma intrebe la ce ora au tren.

In aprilie 2006 au inceput lucrarile de modernizare a caii ferate Bucuresti-Constanta. Atunci s-a spus asa: La sfarsitul modernizarii trenurile vor curcula cu 160 de km/h pe toata magistrala si cu 200 km/h pe anumite portiuni. Si au mai anuntat ca trenurile vor face 1h30min intre aceste doua localitati.

Eu stiam ca magistrala Bucuresti-Constanta era una dintre cele mai bune din tara si ca se circula pe cea mai mare parte din ea cu 140 km/h si ac trenurile faceau: acceleratele intre 2h45min si 3h, rapidele intre 2h30min si 3h si intercity-urile cam 2h30min. Lumea ar spune ca nici nu era nevoie modernizarea, dar eu fiiind pasionat, stiuca era nevoie. Era nevoie ca erau portiuni cu linie proasta, cu limitari de viteza, cu probleme de siguranta etc.

Dupa o vreme am auzit ca la sfarsitul modernizarii treburile vor face doar 2h pana la mare. M-a cam infuriat, stiind ca autoritatile spusesere ca vor face doar 1h30min.

AZI am citit ca autoritatile declara ca lucrarile vor fi finalizate la sfarsitul anului viitor (2011) si ca vor face trenurile numai 2h30min. Adica exact cat faceau inainte de modernizare intercity-urile si unele rapide.

Inainte de modernizarea acestei magistrale, s-a modernizat calea ferata Bucuresti – Campina. Era terminata de cativa ani. Si acolo au facut-o tot de 160 km/h, dar sa nu credeti ca trenurile merg cu aceasta viteza. Dabia daca merg cu 120 km/h. Sunt portiuni pe care probabil merg si cu 140 km/h.

Pana la Ploiesti sunt 60 km si trenurile (nu personalele) fac 35-40-45-50 de minute. Calculati si voi viteza ! Desi ar putea circula cu 160 km/h pentru ca exista si cale ferata potrivita si locomotive potrivite si vagoane potrivite, nu suntem in tara potrivita cel mai probabil.

Si pe perioada lucrarilor la Bucuresti-Constanta cred ca a auzit toata lumea cam cat fac trenurile. Mai ales vara. SI CFR-ul are tupeul sa ceara ditamai tarifele pe rapide. Bine ca au scos intercity-urile pe aceasta ruta, desi la inceput inca existau. Dar ar trebui sa fie numai accelerate, ca sa fie mai ieftine.

Am facut un calcul. Este mai ieftin sa merg pana la mare si inapoi cu masina personala daca mai iau o persoana cu mine, decat sa mergem amandoi cu acceleratul. Cu diferenta de bani putem lua pranzul amandoi. Si din casa in Bucuresti pana pe plaja la Constanta fac trei ore mergand regulamentar.

Lectie de viata

Din cand in cand, acest partener al nostru numit viata, ne mai ofera cate o lectie de … viata.
Mie mi-a aratat de multe ori ca nu am pretuit suficient de mult ceea ce aveam si dupa ce nu am mai avut acel ceva, am realizat cate de important era.

Si de curand a tinut mortis sa-mi mai arate o data. Acum cateva zile mi s-a furat oglinda de la masina. Oglinda din stanga, adica aia cea mai importanta. A fost foarte obositor sa conduc fara ea.

Azi mi-am cumparat alta oglinda si mi-e asa de drag sa ma uit la oglinda … stand frumos la locul ei, reglandu-se electric exact asa cum vreau eu, incalzindu-se pentru a-mi asigura MIE o vizibilitate cat mai buna, aparandu-ma de relele de pe sosea …

Ce frumoasa este noua mea oglinda !